FOLLOW US: facebook twitter

Τέσσερις θέσεις για εγκαταστάσεις υποδοχής φυσικού αερίου στον Πύργο: Το ΕΒΕ Ηλείας συμμετείχε στην παρουσίαση της μελέτης από το ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος

Ημερομηνία: 04-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

To Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε στην σύσκεψή – παρουσίαση της μελέτης από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος καθώς και των θέσεων που προτείνονται για εγκαταστάσεις υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αεριού στις πόλεις του Πύργου, της Πάτρας και του Αγρινίου. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος της Επιμελητηριακής Εταιρείας Ανάπτυξης Ηλείας κ. Ξανθούλης Ηλίας.

Για την πόλη του Πύργου παρουσιάστηκαν τέσσερεις (4) υποψήφιες θέσεις εγκατάστασης  υποδοχής φυσικού αεριού, βάσει των προδιαγραφών που προβλέπει ο νόμος, εκ των οποίων μόνο η μια είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. Οι άλλες δυο θέσεις βρίσκονται η μια προς τα Χανάκια, η άλλη προς Αλφειό και η τέταρτη περιλαμβάνει και το οικόπεδο του Δήμου στην περιοχή Συντριάδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος με πρότασή του αιτήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ΤΕΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου, ώστε να εξεταστούν οικόπεδα ιδιοκτησίας της Περιφέρειας για τις εγκαταστάσεις,  ενώ το Επιμελητήριο Ηλείας ζήτα να παρευρίσκεται σε αυτήν.

Το Επιμελητήριο Ηλείας χαιρετάει τα οποία αναπτυξιακά έργα γίνονται εντός του Νομού Ηλείας και γενικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που θα ρίξουν το κόστος της καθημερινότητας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο Υπουργός κ. Σταθάκης ανακοίνωσε και την δημοπράτηση του έργου σύνδεσης της Πελοποννήσου με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργεια της υπόλοιπης Ελλάδος στο Ρίο -Αντίρριο και στην Κόρινθο, έργο που ανοίγει τον δρόμο για τις ενεργειακές κοινότητες και θα ρίξει το κόστος παραγωγής σε  πολλές επιχειρήσεις – Δήμους και πολίτες .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος