FOLLOW US: facebook twitter

Τέσσερις μαθητές θετικοί στην Ηλεία! – Κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία  με το…. καλημέρα!

Ημερομηνία: 16-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Τεσσερα συνολικά θετικά σελφ τεστ σε Ηλείους μαθητές είχαμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με το ένα να αφορά μαθητή Δημοτικού ο οποίος όμως δεν συμμετείχε στον αγιασμό και τα άλλα τρία, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τα κρούσματα στα σχολεία, δόθηκαν χθες διευκρινήσεις καθώς στην περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, όλοι οι μαθητές του τμήματος, εκτός των εμβολιασμένων θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα, δωρεάν, δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapidtest) και δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν επτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ κάθε ημέρα.

Πότε κλείνει ένα τμήμα

Με αυστηρά πρωτόκολλα θα κλείνουν φέτος τα σχολικά τμήματα στην περίπτωση που εμφανιστεί θετικό κρούσμα του κορονοϊού. Με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος.

Σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει θα ακολουθήσει τηλεκπαίδευση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος