FOLLOW US: facebook twitter

Τέσσερις εργολαβίες αντιπυρικής θωράκισης από το δασαρχείο Πύργου

Ημερομηνία: 19-06-2020 | Συντάκτης:

Αντιπυρικές παρεμβάσεις στους δασικούς δρόμους έχει ηδη ξεκινήσει το δασαρχείο Πύργου, προκειμένου να συμβάλει στην προστασία των δασών από ενδεχόμενες πυρκαγιές που εκδηλώνονται συνήθως τους θερινούς μήνες. Μετά τις δύο πρώτες εργολαβίες συνολικού ύψους 22.000 ευρώ περίπου, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο, χθες ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για δύο ακόμα εργολαβίες 11.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα, χρηματοδοτούμενες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι οποίες αφορούν περιοχές των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, στόχος είναι με αυτές τις παρεμβάσεις να καλυφθεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη βελτίωση του δικτύου, συμβάλλοντας στην αντιπυρική θωράκιση της περιοχής.

«Ολοκληρώσαμε δύο δημοπρασίες βελτίωσης αντιπυρικών λωρίδων-δασικών δρόμων, χρηματοδοτούμενες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,  11.000 ευρώ αυτή που αφορά τον Πύργο και 10.500 ευρώ αυτή που αφορά την Ολυμπία, με 76%  και 77% έκπτωση αντίστοιχα. Αυτές προστίθενται σε άλλες δύο δημοπρασίες που είχαμε κάνει στις αρχές του Ιουνίου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Ευελπιστούμε ότι σε 20 μέρες θα έχομε καλύψει πολύ σημαντικόκομμάτι που αφορά τη βελτίωση του δικτυου. Τα έργα που θα υλοποιηθούν, αφορούν τη βελτίωση και διαμόρφωση καταστρώματος τη διάνοιξη και συντήρηση χαντακίων και άρση καταπτώσεων. Θα χρησιμοποιηθούν μπουλντόζες και γκρέιντρ και σε κάποιες περιπτώσεις JCB.  Είμαστε σε επικοινωνία με τους δήμους για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και ποιοτικά και ποσοτικά, πιστεύουμε ότι ολοκληρώνουμε τα έργα αντιπυρικής προστασίας για την περιοχή ευθύνη μας με την υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων», δήλωσε


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος