FOLLOW US: facebook twitter

Τεράστια επιτυχία για Κόροιβο, στο κολλεγιακό των Η.Π.Α. με το Κάνσας ο Αλέξης Κάτζος

Ημερομηνία: 12-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο 19χρονος γκαρντ του Κοροίβου, Αλέξης Κάτζος, απογειώνει την καριέρα του κάνοντας το άλμα για τις Η.Π.Α.. Ο ταλαντούχος μπασκετμπολίστας επιλέχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας «Baker University» με πλήρη αθλητική υποτροφία 4+1 ετών και θα συμμετέχει από τη νέα αγωνιστική σεζόν στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των Η.Π.Α. με την ομάδα του Πανεπιστημίου.

Ο Κάτζος δούλεψε πολύ από μικρός στις Ακαδημίες του Κοροίβου, από 15 ετών ήταν στην ανδρική ομάδα, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής ακόμα και στη Basket League, τα τελευταία δύο χρόνια στην Α2 πήρε ακόμα περισσότερο χρόνο κερδίζοντας συνεχώς εμπειρίες, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στην τελική 20αδα των Εθνικών ομάδων Under 15, Under 16 και Under 18, όντας στους καλύτερους Έλληνες παίκτες της ηλικίας του. Τώρα κάνει το άλμα για τις Η.Π.Α., ευελπιστώντας να εξελιχτεί ακόμα περισσότερο στο άθλημα που αγαπά.

Ο Κόροιβος ανακοίνωσε τη μετακίνηση του Κάτζου με τίτλο «Τεράστια επιτυχία για τον Α.Σ. Αμαλιάδας Κόροιβο», αναφέροντας τα εξής:

«Ο ΑΣΑ Κόροιβος βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο αθλητής της ομάδας μας Αλέξης Κάτζος επιλέχθηκε από Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο με πλήρη αθλητική υποτροφία 4+1 ετών.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο του Κάνσας Baker University προσφέρει στον αθλητή του Κοροίβου αθλητική υποτροφία (Full Scholarship) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο αν χρειαστεί.

Το Baker University είναι το πρώτο για το 2020 αλλά και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Kansas και κατέχει υψηλή θέση (254) στην λίστα αξιολόγησης μεταξύ 5.000 και παραπάνω Πανεπιστημίων των Η.Π.Α..

Ο Αλέξης θα συμμετέχει από τη νέα χρονιά (2020-2021) στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Baker.

Ο 19χρονος αθλητής του Κοροίβου ξεκίνησε το μπάσκετ από τις Ακαδημίες του Συλλόγου, ακολουθώντας τα προγράμματα προπόνησης της ομάδας και αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής (Παμπαιδικό, Παιδικό, Εφηβικό).

Με την φανέλα της ανδρικής ομάδας του Κοροίβου αγωνίστηκε ως PG στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και επίσης έχει συμμετοχές στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Παράλληλα αγωνίστηκε με την Under 20 ομάδα του Υπερίωνα στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΗ βγαίνοντας πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στην 20αδα των τελικών φάσεων επιλογής των Εθνικών ομάδων Under 15, Under 16, Under 18.

Όλοι στην οικογένεια του Κοροίβου συγχαίρουμε τον αθλητή μας Αλέξη Κάτζο για την μεγάλη του επιτυχία , και του ευχόμαστε υγεία και νέες μεγαλύτερες επιτυχίες στην ζωή του. “Στα όνειρα δεν μπαίνουν όρια”».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος