FOLLOW US: facebook twitter

Τένις: Στα ημιτελικά του Roland Garros η Σάκκαρη, ισοπέδωσε και την Ίγκα Σβιόντεκ!

Ημερομηνία: 09-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
sakkari-maria

Συγκλονιστική η Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε της 20χρονης Πολωνής (Νο.9) με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 35 λεπτά και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τετράδα Grand Slam. Πρώτα έκανε φύλλο και φτερό την περσινή φιναλίστ (Κένιν), για να πάρει σήμερα σειρά η περσινή νικήτρια!

Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά είναι πλέον το φαβορί και για κατάκτηση του τροπαίου! Στον άλλο ημιτελικό, βλέπετε, θα μονομαχήσουν Ταμάρα Ζίντανσεκ και Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα.

Κόντρα στη Σβιόντεκ των 22 σερί κερδισμένων σετ στο Παρίσι, η Μαρία έκανε απίστευτο ματς και πήρε πανηγυρικά τη μεγάλη πρόκριση χωρίς να προβληματιστεί σε κανένα σημείο του αγώνα!
Σέρβιρε φανταστικά (δέχτηκε μόνο ένα μπρέικ πόιντ σε όλο των αγώνα), ήταν σταθερότατη από την πλευρά του μπάκχαντ και εκτέλεσε άψογα στην κάθε ευκαιρία από την πλευρά του forehand.

Παίζει το τένις της ζωής της!

Οι διαθέσεις της φάνηκαν πολύ νωρίς, όταν έμεινε πίσω με μπρέικ (0-2), όμως… σα να μη συμβαίνει τίποτα το πήρε άμεσα πίσω (1-2) και βγήκε στην επίθεση, «χτυπώντας» το δεύτερο σερβίς νεαρής Πολωνής.

Πέτυχε τελικά το καθοριστικό μπρέικ στο 4-4 και με ένα άκρως εντυπωσιακό μπάκχαντ «σφράγισε» το 1-0 στο επόμενο γκέιμ!

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σετ, μπαίνοντας κατευθείαν στη θέση του οδηγού (2-0). Η Σβιόντεκ σε αυτό το σημείο πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για πρόβλημα στο μηρό, αλλά η ολιγόλεπτη διακοπή δεν στάθηκε ικανή να κόψει τον ρυθμό της Μαρίας.

Η 25χρονη τενίστρια δεν σταμάτησε να σερβίρει εξαιρετικά, απείλησε ξανά το σερβίς της αντιπάλου της και βρέθηκε στο 5-4 να σερβίρει για την τεράστια νίκη. Πέρασε πανεύκολα μπροστά με 40-0 και παρότι η Ίγκα έσβησε τα δύο πρώτα ματς πόιντ και έμεινε ζωντανή, η Μαρία δεν γινόταν να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη…

Έκλεισε τον αγώνα μέσα σε αποθέωση και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται το τρόπαιο. Έτσι όπως παίζει, σίγουρα το αξίζει!

Ο αγώνας με την 26χρονη Τσέχα, που απέκλεισε με 7-6(6), 6-3 την Κόκο Γκοφ, θα γίνει αύριο περίπου στις 18.00. Η Μαρία έχει παίξει άλλη μια φορά μαζί της και, μάλιστα, γνώρισε οδυνηρή ήττα φέτος στον πρώτο γύρο του Ντουμπάι.

Η Ελλάδα, λοιπόν, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε στον «χάρτη» του παγκοσμίου τένις, έχει έναν άνδρα και μία γυναίκα στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πάμε για το νταμπλ!

Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος