FOLLOW US: facebook twitter

Τένις: Ήττα Τσιτσιπά στον τελικό του Mexican Open

Ημερομηνία: 21-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σάσα Ζβέρεφ στο Ακαπούλκο και να κατακτήσει τον έκτο τίτλο στην καριέρα του. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι διάρκειας 2 ωρών και 17 λεπτών, ο 23χρονος Γερμανός, Νο.7 στον κόσμο, επικράτησε με 6-4, 7-6(3) και κατέκτησε τον 14ο τίτλο στην καριέρα του. Έσπασε, μάλιστα, και το σερί των πέντε ηττών από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.
Ο Στεφ πλέον έχει έξι χαμένους τελικούς στην κατηγορία ATP 500, ενώ συνολικά έχει ηττηθεί σε οκτώ αγώνες για τον τίτλο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, πάντως, είναι κρίμα που ο 22χρονος τενίστας φεύγει με άδεια χέρια από το Μεξικό. Μπήκε, βλέπετε, πολύ δυνατά στον αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με 1-4, 15-40, ενώ είχε στη συνέχεια και ένα ακόμα μπρέικ πόιντ. Ο Ζβέρεφ, όμως, που είχε μια… τραγική εκκίνηση και πολύ άσχημα ποσοστά στο σερβίς, βρήκε τον τρόπο να δραπετεύσει. Και από εκεί και πέρα έγινε η… ανάσταση. Πήρε πέντε γκέιμ στη σειρά και σχεδόν ανέλπιστα «έγραψε» το 1-0, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη του!
Το δεύτερο σετ ήταν άκρως ανταγωνιστικό, με τον Ζβέρεφ, ωστόσο, να δείχνει πιο κοντά στην κατάκτησή του. Μετά από δύο χαμένα μπρέικ πόιντ, σημείωσε το πολυπόθητο μπρέικ στο ένατο γκέιμ (5-4) και πήρε τις μπάλες να σερβίρει για τη νίκη. Με την εξέδρα να φωνάζει το όνομά του, ο Στεφ μπόρεσε να σβήσει ένα ματς πόιντ, αλλά και έξι μπρέικ πόιντ στο service game του για να καταλήξουμε στο τάι μπρέικ, μετά και από ένα χαμένο σετ πόιντ του Έλληνα τενίστα.
Εκεί ο Γερμανός ήταν σαφώς ανώτερος, πέρασε μπροστά με 6-2 και εκμεταλλευόμενος το δεύτερο ματς πόιντ του στον αγώνα έφτασε στην τεράστια νίκη. Ο Τσιτσιπάς είχε 17 winners και 24 αβίαστα, ενώ ο Ζβέρεφ είχε αντίστοιχα 26-33.
Σίγουρα πρόκειται για μια οδυνηρή ήττα του Στεφ, ωστόσο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα πρέπει να κρατήσει το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της σεζόν έχει έναν τελικό, δύο ημιτελικούς και έναν προημιτελικό. Το επόμενο ραντεβού είναι την προσεχή εβδομάδα στο Μαϊάμι, στο πρώτο Masters της σεζόν.
Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος