FOLLOW US: facebook twitter

Τένις: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τελικό της Βαρκελώνης

Ημερομηνία: 24-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
tsitsipas-stefanos13

Ο ασυγκράτητος Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 9/9 στο χώμα και είναι ένα βήμα μακριά από τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έβαλε φρένο στα όνειρα του 19χρονου Γιάνικ Σίνερ (Νο.19) επικρατώντας με 6-3, 6-3 σε 83 λεπτά και πέρασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Barcelona Open, όπου περιμένει Ράφα Ναδάλ ή Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Με τον αριστερόχειρα Ισπανό είχε αναμετρηθεί και το 2018, στον πρώτο τελικό της καριέρας του και είχε ηττηθεί με 2-0 σετ.

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο και στο Μόντε Κάρλο, παραμένει φέτος αήττητος στο χώμα και δεν έχει χάσει ούτε σετ (17-0). Με τη νίκη του επί του Ιταλού, μάλιστα, έφτασε τις 26 για τη φετινή σεζόν, πιάνοντας τον Αντρέι Ρούμπλεφ στην κορυφή της σχετικής λίστας!

Μια ματιά στα επιτεύγματά του φέτος αρκεί για να καταλάβετε τι τένις παίζει φέτος: τίτλος στο Μόντε Κάρλο, τελικό σε Βαρκελώνη και Ακαπούλκο, ημιτελικά σε Ρότερνταμ και Μελβούρνη, προημιτελικά σε Μαϊάμι και Μασσαλία! Παραμένει, εννοείται, πρώτος στη φετινή βαθμολογία και απειλεί ακόμα περισσότερο τον Ντόμινικ Τιμ, που βρίσκεται στο Νο.4 του κόσμου!

Θα είναι ο 15ος τελικός καριέρας (6-8) και φιλοδοξεί να φτάσει στον πρώτο τίτλο αυτής της κατηγορίας (ATP 500). Και τι θα μένει μετά; Ένα Grand Slam!

Αν, βέβαια, βρει απέναντί του τον Ράφα, 11 φορές νικητή της διοργάνωσης, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, όμως ο αγώνας δεν θα έχει καμία σχέση με το 2018. Αυτή τη φορά ο Στεφ έχει πολύ καλές πιθανότητες να σταματήσει τον θρυλικό Ισπανό…

Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ο 22χρονος τενίστας, που καταφέρνει να λυγίσει σπουδαίους αντιπάλους, χωρίς καν να παίζει το καλύτερό του τένις… Όπως έγινε και σήμερα, δηλαδή, που έκανε μόνο ό,τι χρειάστηκε για να αφήσει εκτός τον νεαρό Ιταλό, για τον οποίο μιλάει όλη η υφήλιος!

Σέρβιρε εξαιρετικά, ήταν εκεί στους κρίσιμους πόντους και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην πρόκριση, που του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται βάσιμα τον έβδομο τίτλο καριέρας!

Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος