FOLLOW US: facebook twitter

Τένις: Master του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς!

Ημερομηνία: 18-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε επιβλητική νίκη κόντρα στον φορμαρισμένο Αντρέι Ρούμπλεφ και κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο τον πρώτο Masters τίτλο στην καριέρα του!

Φανταστική εμφάνιση από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, «σκόρπισε» με 6-3, 6-3 τον 23χρονο Ρώσο (Νο.8) σε μόλις 71 λεπτά και έφτασε στον έκτο τίτλο καριέρας!Ό,τι ήθελε έκανε στο γήπεδο ο Στέφανος από τον πρώτο πόντο και δεν άφησε κανένα, μα κανένα περιθώριο στον σπουδαίο αντίπαλό του, που έψαχνε μάταια να βρει λύσεις! Το χώμα φαίνεται να είναι τελικά η επιφάνειά του και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον….

Μην ξεχνάμε, μάλιστα, ότι απέναντί του ήταν ένας παίκτης που έχει τις περισσότερες νίκες μέσα στο 2021 (24) και είχε χάσει μόνο δύο φορές σε τελικό πριν από τη σημερινή αναμέτρηση (8-3 πλέον το ρεκόρ του).

Είναι, όμως, τέτοιο το παιχνίδι του Στέφανου, τέτοια η ποικιλία στα χτυπήματά του, που μπορεί να «βραχυκυκλώσει» κάθε αντίπαλο, ακόμα και τον ασταμάτητο Ρούμπλεφ! Και ένα ακόμα πράγμα που τον κάνει να ξεχωρίζει τη φετινή σεζόν είναι το γεγονός ότι μπαίνει πολύ συγκεντρωμένος στους αγώνες του και δεν αιφνιδιάζεται, όποιος και αν είναι απέναντί του. Το ίδιο έκανε και σήμερα και με το γρήγορο προβάδισμα που πήρε με 2-0, έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ, που ήρθε με σχετική ευκολία.

Με την ίδια αποφασιστικότητα μπήκε, όμως, και στο δεύτερο σετ! Εκμεταλλευόμενος το δεύτερο μπρέικ πόιντ στον αγώνα του πέρασε μπροστά με 2-1, για να φτάσει τελικά με πανηγυρικό τρόπο στην άνετη νίκη με το τρίτο μπρέικ πόιντ του. Τρία στα τρία, λοιπόν, κάτι που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά! Όπως είπαμε, είναι ο έκτος τίτλος στην καριέρα του, μετά τη Στοκχόλμη το 2018, τη Μασσαλία το 2019 και το 2020, το Εστορίλ το 2019 και το Λονδίνο το 2019. Και αυτή η κούπα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το 1981 είχε πάρει τίτλο και η μητέρα του στο Μόντε Κάρλο, ως junior!

Σε ό,τι αφορά το ranking, ο Στεφ απειλεί περισσότερο από ποτέ τον Ντόμινικ Τιμ στο Νο.4, ενώ ο Ρούμπλεφ ανεβαίνει στο Νο.7, που είναι και ρεκόρ καριέρας. Το βέβαιο ότι ξαναδούμε και τους δύο σε μεγάλους τελικούς! Ο Στεφ, ωστόσο, δεν θα προλάβει να πάρει ούτε ανάσα (το ίδιο και ο Ρώσος), καθώς θα πάει τώρα στη Βαρκελώνη για το 500άρι τουρνουά της ATP!

Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος