FOLLOW US: facebook twitter

Τένις/Abu Dhabi Open: Στην τετράδα με ανατροπή η Σάκκαρη

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα τρία σετ τη Σοφία Κένιν, Νο.4 στον κόσμο, και πέρασε στα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι!
Παίζοντας σαν Top 10 τενίστρια, η Σάκκαρη επικράτησε σε 90 λεπτά με 2-6, 6-2, 6-0 της περσινής νικήτριας του Australian Open και έκλεισε μεγάλο ραντεβού με την Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο.10 στον κόσμο!
Είναι μόλις το πρώτο τουρνουά της νέας σεζόν, όμως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.22) έχει ήδη αφήσει το στίγμα της, πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, όπως οι Γκοφ, Μουγουρούθα και Κένιν. Σε μια επιφάνεια… βολίδα, όπως την έχει χαρακτηρίσει η ίδια, στέκεται με απίστευτη άνεση και υποχρεώνει παίκτριες που φημίζονται για το επιθετικό στυλ τους σε παθητικό ρόλο! Σίγουρα είναι νωρίς για μεγάλα λόγια, όμως η Μαρία δείχνει ότι φέτος μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά…
Σημειώστε ότι η νίκη της κόντρα στην Κένιν είναι η πέμπτη κόντρα σε τενίστρια του Top 5 και η ενδέκατη απέναντι σε τενίστρια του Top 10, κάτι που δείχνει πού πραγματικά ανήκει!
Και όμως, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά απέναντι στην Κένιν… Η 22χρονη Αμερικανίδα έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο σετ, παγίδευσε τη Μαρία με τα βαθιά χτυπήματά της και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 0-1.
Η Μαρία, ωστόσο, άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει το σερβίς και τα χτυπήματά της, με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα στο δεύτερο σετ (4-2) και φέρει το ματς στα ίσα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Μπήκε, λοιπόν, στο τρίτο σετ έχοντας κερδίσει τέσσερα γκέιμ στη σειρά και πατώντας στο μόμεντουμ δεν έχασε ούτε ένα μέχρι το τέλος! Κέρασε… κουλούρι (6-0) παίρνοντας 24 από τους 31 πόντους και, πραγματικά, φαίνεται ικανή να ανοίξει τη σεζόν με κούπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι ο δέκατος ημιτελικός καριέρας για την 25χρονη Μαρία, που θα προσπαθήσει να περάσει σε τελικό για τρίτη φορά. Έχει έναν τίτλο στην κατοχή της, τον οποίο κέρδισε το 2019 στο Ραμπάτ.

Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος