FOLLOW US: facebook twitter

Τένις: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ημερομηνία: 17-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ζωγραφίζει στο χώμα! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε εύκολα σε straight sets τον Νταν Έβανς και θα διεκδικήσει αύριο (15.30) στο Μόντε Κάρλο τον πρώτο Masters τίτλο της καριέρας του.

Εξαιρετικός ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, επικράτησε του 30χρονου Βρετανού (Νο.33) με 6-2, 6-1 σε μόλις 69 λεπτά και περιμένει στον τελικό τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον Κάσπερ Ρουντ.

Θα είναι ο 14ος τελικός καριέρας (5-8) για τον Στεφ και ο τρίτος αυτού του επιπέδου. Στους δύο προηγούμενους είχε πέσει πάνω στα… ιερά τέρατα του παγκοσμίου τένις: το 2018 στο Τορόντο είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ και το 2019 στη Μαδρίτη από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Θεωρητικά είναι η μεγάλη του ευκαιρία για Masters τίτλο, όμως ο Ρούμπλεφ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αν φτάσει στον τελικό θα πρέπει ο Στέφανος να δώσει μεγάλη μάχη για να αρπάξει την κούπα!

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχει χάσει ούτε σετ και φαίνεται ξεκάθαρα γιατί το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια!

Το διαπίστωσε και από πρώτο χέρι ο Έβανς, ο παίκτης που «εξολόθρευσε» τον Τζόκοβιτς και έφτασε στα ημιτελικά με σπουδαίες νίκες. Αυτή τη φορά, όμως, δεν βρήκε λύσεις και ήταν αδύνατον να απειλήσει τον Στεφ και να πετύχει μία ακόμα έκπληξη.

Παρότι, λοιπόν, πήρε πίσω το πρώτο μπρέικ του Στέφανου και μείωσε σε 3-2, ο 22χρονος τενίστας… έβαλε το πόδι στο γκάζι και πήρε το πρώτο σετ χωρίς να χάσει άλλο γκέιμ.

Φρόντισε να μπει γρήγορα στη θέση του οδηγού και στο δεύτερο σετ (3-1), οπότε τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά στη συνέχεια. Ακολούθησαν τρία ακόμα κερδισμένα γκέιμ για τον Νο.5 τενίστα στον κόσμο και περιμένουμε αύριο να γίνει… Master.

Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, η ανωτερότητά του είναι φανερή: 21 winners και 13 αβίαστα, έναντι 8 και 20 αντίστοιχα του Έβανς.

Περιμένοντας να μάθουμε τον αντίπαλό του στον τελικό, να πούμε ότι στο head to head ο Ρούμπλεφ προηγείται με 3-2, ενώ με τον Ρουντ δεν έχει συναντηθεί ποτέ στο tour.

Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος