FOLLOW US: facebook twitter

Τένις: «Έπος» από τον Τσιτσιπά, απέκλεισε τον Φέντερερ

Ημερομηνία: 20-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από ένα αδιανόητο παιχνίδι στη Rod Laver Arena πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού τένις, καθώς κέρδισε τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open!

Στο πρώτο σετ οι δύο παίκτες- με το απαράμιλλο, πανομοιότυπο επιθετικό στυλ παιχνιδιού τους- κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους και οδήγησαν το ματς στο tie-break. Εκεί ο Φέντερερ κατάφερε να κλείσει το σετ στο 7-6 (11), έστω κι αν χρειάστηκε τη… βοήθεια ενός θεατή που φώναξε «άουτ» στον κρίσιμο πόντο και αποσυντόνισε ελαφρώς τον Τσιτσιπά.

Στο δεύτερο ο Στέφανος, βγάζοντας όλα τα όπλα από την αγωνιστική του φαρέτρα (forehand από την baseline, τρομερά σταθερός στο hackhand με το ένα χέρι, τρομεροί winners στην ευθεία και όχι μόνο), υπερέβη εαυτόν και, αφού κατάφερε να σβήσει τρία ολόκληρα set points του αντιπάλου του, ισοφάρισε σε 1-1, καθώς κέρδισε στο tie-breakμε 7-6 (3).

Το τρίτο έμοιαζε να είναι το πιο καθοριστικό του αγώνα, μιας και άπαντες περίμεναν την αντίδραση του Φεντ. Αμ δε: ο Έλληνας παίκτης κατάφερε να φτάσει τα 12 «σβησμένα» break points και αφού έχασε πρώτα και ο ίδιος 2, το τρίτο ήταν και φαρμακερό. Με το σκορ στο 6-5 ο Στεφ έκανε το πολυπόθητο break, πήγε στο 7-5 και πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1.

Με το μομέντουμ να βρίσκεται πλέον στην πλευρά του απίστευτου Τσιτσιπά, το 4οσετ ξεκίνησε με τον 20χρονο συμπατριώτη μας να πιέζει ανηλεώς τον Ρότζερ, όμως ο δεύτερος χάρη στην τεράστια κλάση του (μιας και, εμφανώς πια, είχε κουραστεί) κατάφερε να «αποδράσει» και να στείλει και αυτό το σετ στο tie-break.

Εκεί, όμως, είχε φτάσει η στιγμή για τον Στέφανο να γράψει ιστορία: παίζοντας με σχεδόν… ακατανόητη για την ηλικία του ψυχραιμία, κατάφερε να το κερδίσει και πάλι με 7-6 (5) και να ολοκληρώσει το έπος του αιώνα, μετά από 3 ώρες και 50 λεπτά μνημειώδους τένις, με 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5, 7-6 (5) επί του Ελβετού θρύλου.

Κάπως έτσι, πηγαίνοντας κόντρα στη λογική, ο Τσιτσιπάς πέταξε εκτός συνέχειας τον back-to-back κάτοχο του τίτλου (!) και έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στους «8» ενός Major τουρνουά (ο Κύπριος Παγδατής έχει παίξει στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 2006- συμπτωματικά και πάλι απέναντι στον Φέντερερ), με βλέψεις για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, καθώς στα προημιτελικά θ’ αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκούτ.

Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος