FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος στην ταλαιπωρία λόγω… κορονοϊού – Πώς αξιοποίησε την πανδημία το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Την ευκαιρία να λειτουργεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα άδραξε κατά την πανδημία του κορονοϊού το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Από την πρώτη στιγμή διαχειρίστηκε σωστά τα περίπου 10 «ύποπτα» κρούσματα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, και στη συνέχεια εφάρμοσε τάχιστα τη μέθοδο της «απομακρυσμένης συνταγογράφησης», για να αποτραπεί ο συνωστισμός των ασθενών στον χώρο.

Η επιλογή αποδείχθηκε λειτουργική και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, παρά την άρση της καραντίνας, αφού οι ασθενείς –ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι- εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς να υφίστανται την ταλαιπωρία της αναμονής για συνταγογράφηση και την οικονομική επιβάρυνση των άσκοπων μετακινήσεων. Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, με τον τρόπο αυτό έχει αποσυμφορηθεί η κίνηση και έχουν ωφεληθεί περισσότερο οι ασθενείς.

«Ξεκινήσαμε αυτό το σύστημα από τις πρώτες ημέρες της καραντίνας, προτού ακόμα καθιερωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο. Διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και λειτουργικό από όσο προσδοκούσαμε και για αυτό συνεχίζουμε την εφαρμογή του μέχρι και σήμερα. Εφαρμόζουμε και την άυλη συνταγογράφηση, όμως επειδή οι ηλικιωμένοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το κινητό τηλέφωνο και το e-mail, εφαρμόζουμε κυρίως την τηλεφωνική συνταγογράφηση. Έτσι, οι ασθενείς αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής σε “ουρές” στο Κέντρο Υγείας και μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από το τηλεφώνημά τους, ειδοποιούνται και παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να τερματίσουμε φαινόμενα ταλαιπωρίας ασθενών που πολλές φορές περίμεναν αρκετή ώρα και ενίοτε δεν εξυπηρετούνταν και καθόλου», τόνισε στην «Πρωινή» κ. Παπαζαφείρης και επισήμανε ότι πλέον αντιμετωπίζονται καλύτερα και πιο άμεσα τα έκτακτα περιστατικά και όσα αφορούν χρονίως πάσχοντες, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απαλλαγεί από άσκοπες μετακινήσεις και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος