FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος στην Γεωπονία της Αμαλιάδας από το Συρίγο – Προανήγγειλε την μεταφορά του Παν/κού τμήματος στην Αιτωλοακαρνανία

Ημερομηνία: 11-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
-Πλήρης επιβεβαίωση των όσων έγραφε η Πρωινή από τον Σεπτέμβριο

Τη μεταφορά της Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στην Αιτωλοακαρνανία προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς χθες το μεσημέρι ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωολοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, για τις συνέπειες που θα επιφέρει η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και η πρόταση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κ. Συρίγος χαρακτήρισε «υπερβολή» τη λειτουργία έξι τμημάτων που σχετίζονται με τη Γεωπονία και εξέφρασε τη θετική του γνώμη για τις κατευθύνσεις που δίνει το πόρισμα της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού/

«(…) Μια περιφέρεια 650.000 ατόμων έχει έξι γεωπονικά τμήματα. Η υπερβολή είναι χαρακτηριστική. Δεν υπάρχει κόσμος να μπορέσει να φοιτήσει σε όλα αυτά τα τμήματα(…). Στην προκειμένη περίπτωση έρχεται μια πρόταση, η οποία ανασυστήνει τα τμήματα. Από όσα έχω διαβάσει, θα υπάρχουν δύο τμήματα στο Μεσολόγγι, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, πράγμα λογικό λόγω της λιμνοθάλασσας, και Γεωπονίας, που είναι επίσης λογικό λόγω του ότι έχει ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα 800 στρεμμάτων του Πανεπιστημίου εκεί πέρα. Και θα υπάρχουν δύο τμήματα Διατροφής & Τεχνολογίας Τροφίμων και Αγροτικών Πόρων & Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο. Αυτά τα τμήματα, έτσι όπως είναι φτιαγμένα, βλέπω να έχουν προοπτική στον χρόνο», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε πως η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας από τους πλέον αγροτικούς νόμους και επομένως «χρειάζεται τμήματα Γεωπονίας. Δεν χρειάζεται όμως πολλά τμήματα Γεωπονίας. Χρειάζεται τμήματα τα οποία θα μπορούν να αντέξουν στο χρόνο», ανέφερε ο κ. Συρίγος και στη συνέχεια τόνισε πως η Αιτωλοακαρνανία είναι ο νομός στον οποίο θα εγκατασταθούν τμήματα σχετιζόμενα με τη Γεωπονική Επιστήμη.

«Πιστεύω ότι με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και των βουλευτών της περιοχής, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στον νομό Αιτωλοκαρνανίας, τμήματα για τα οποία θα μπορούμε σε 10-20 χρόνια να λέμε με υπερηφάνεια ότι βγάζουν ανθρώπους που μπορούν να καθοδηγήσουν τους αγρότες στη Γεωπονία», επισήμανε.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών είναι τυπική διαδικασία, αφού το υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι έχει ήδη υιοθετήσει τις προτάσεις της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού  και δρομολογεί –εκτός από το λουκέτο στη Μουσειολογία- και τη μεταφορά της Γεωπονίας από την Ηλεία στην Αιτωλοακαρνανία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος