FOLLOW US: facebook twitter

Τελειώνουν σήμερα οι αιτήσεις για το ΟΣΔΕ 2016

Ημερομηνία: 15-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

papadopoulos-kostas-osde

Η σημερινή μέρα απομένει, για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2016(επιδοτήσεις), με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 για την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αυξημένη κίνηση, προσέλευση και ενδιαφέρον απο παραγωγούς για την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης που δημιούργησε ουρές λόγω του αυξημένου αριθμού αιτήσεων, αλλά που αντιμετωπίσηκε ταχύτατα και χωρίς καθυστερήσεις από το έμπειρο και εξιδικευμένο προσωπικό μας, που με την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία χρόνο που κατέχει, διεκπαιρέωσε μέγαλο αριθμό ατιήσεων τις μέρες Δευτέρα και Τρίτη.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι παραγωγοί για τις μειώσεις που εφαρμόζονται εφόσον η υποβολή της αίτησης γίνει εκπρόθεσμα μετά τις 16 Ιουνίου. Οι ποινές είναι μεγάλες και συγκεκριμμένα: Η Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή από 16 Ιουλίου μέχρι 10 Ιουλίου 2016(25 μέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία λήξης), αλλά για κάθε εργάσιμη μέρα καθυστερημένης  υποβολής,

 ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των

 δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Μετά τις 11 Ιουλίου 2016 καμμία αίτηση δεν γίνεται δεκτή και καμμία πληρωμή δεν καταβάλεται. Κατ’ εξαίρεση και μέχρι τις 31 Ιουνίου 2016, ο γεωργός μπορεί να τροποποιήση την αίτηση του, όπως να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις.

Μεγάλος όγκος επίσης παρουσιάστηκε και στις Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων, είτε από κληρονομιά είτε απευθείας μεταβίβαση ή ενοικοίαση αυτών, και φρόνιμο θα ήταν μέχρι αύριο Τετάρτη, να επισπεύσουν την διαδικασία μεταβίβασης, έτσι ώστε να γίνει εμπρόθεσμα μεχρι την καταληκτικη ημερομηνία Μεταβιβάσεων(15/06/2016), και στην συνέχεια με την αίτηση στην ΟΣΔΕ η ενεργοποίηση των νεομεταβιβασθέντων δικαιωμάτων.

Καλούνται οι παραγωγοί, να έρθουν στο κεντρικό μας κατάστημα στον Πύργο, στην Κοκκίνου

8 και Τ. Πετροπούλου, ή στα κατά τόπους καταστήματα της Ε.Α.Σ. Ηλείας Ολυμπίας(Πελόπιο, Κρέστενα, Ζαχάρω), ή στα κινητά μας συνεργεία(Βούναργο, Επιτάλιο, Καλλιθέα, Ανδρίτσαινα, Ν. Φιγαλεία) να να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να κάνουν την δήλωση τους στο ΟΣΔΕ 2016 το συντομότερο για να αποφύγουν ποινές, πρόστιμα, αλλά και καθυστερήσεις στις ουρές.

Παπαδόπουλος Κώστας, Τοπογράφος Μηχανικός, Υπεύθυνος ΟΣΔΕ

Α.Σ. Κορυφής σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος