FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος Ιουνίου οι πρώτοι δολωματικοί ψεκασμοί σε ελαιώνες στις παραλιακές ζώνες

Ημερομηνία: 16-06-2022 | Συντάκτης:

Σύσκεψη χθες εργολάβων δακοκτονίας με Βασιλόπουλο


Το νέο πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου ( με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών τέθηκε επί τάπητος στην συνάντηση που είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον Προϊστάμενο Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Μικέογλου και εργολάβους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Προτεραιότητα στην έναρξη του προγράμματος θα δοθεί στις παραλιακές περιοχές όπου κάθε χρόνο παρατηρούνται σημαντικά ποσοστά πληθυσμών δάκου και στην συνέχεια στις κοινότητες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για δολωματικούς ψεκασμούς.

Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη αναμένεται μια καλή ελαιοκομική χρονιά γι αυτό και θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή του προγράμματος.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα κυλήσουν χωρίς προβλήματα και πρόσθεσε: «Πρώτιστο μέλημά μας είναι η συνεργασία των ελαιοπαραγωγών με την Περιφέρεια και τους ανάδοχους εργολάβους ώστε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία πιο αποτελεσματική. Φέτος δείχνει μια καλή ελαιοκομική χρονιά και αυτό μας προσθέτει μεγαλύτερες ευθύνες για να προστατεύσουμε το ελαιόλαδό μας που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής και ξένης αγοράς.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος