FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος η προστασία πρώτης κατοικίας: Η ανακοίνωση του Eurogroup αποκάλυψε τη δέσμευση της κυβέρνησης

Ημερομηνία: 06-12-2019 | Συντάκτης:

Ξεμπρόστιασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της σε σχέση με την πρώτη κατοικία αποτελεί η δήλωση του Eurogroup, με την οποία… «χαιρετίζει» την δέσμευσή της να μην επεκτείνει μετά τον Απρίλιο του 2020 το ισχύον καθεστώς προστασίας.

Η δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα μεταξύ άλλων αναφέρει

Η Ευρωομάδα συζήτησε την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας με βάση την τέταρτη ενισχυμένη έκθεση επιτήρησης που δημοσιεύθηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Χαιρετίζουμε την επιβεβαίωση από τα θεσμικά όργανα ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει άνετα το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2019. Χαιρετίζουμε επίσης την έγκριση προϋπολογισμού για το 2020, η οποία προβλέπεται να εξασφαλίσει την επίτευξη του πρωτογενή πλεονάσματος και περιλαμβάνει ένα πακέτο μέτρων φιλικά προς την ανάπτυξη που αποσκοπούν στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης του κεφαλαίου και της εργασίας.

Χαιρετίζουμε επίσης τη σταθερή δέσμευση των ελληνικών αρχών να μην επεκτείνουν πέραν του Απριλίου 2020 το ισχύον καθεστώς για την προστασία των πρωτευόντων κατοικιών και χαιρετίζουν την πρόθεση να προχωρήσουν σε ευρεία μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας έως το τέλος Απριλίου 2020. Το νέο πλαίσιο θα πρέπει να στοχεύει στην εξασφάλιση κατάλληλης επιβολής όλων των εγγυήσεων, γεγονός που θα συμβάλει στην ομαλοποίηση της παροχής πιστώσεων του τραπεζικού τομέα στην οικονομία. Θα είναι επίσης σημαντικό να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η εφαρμογή άλλων μεταρρυθμίσεων στον τομέα του χρηματοπιστωτικού τομέα, ιδίως όσον αφορά την ταχεία εκκαθάριση των κρατικών εγγυήσεων δανείων, την εκκαθάριση των καθυστερημένων διαδικασιών αφερεγγυότητας των νοικοκυριών και την περαιτέρω βελτίωση του πλαισίου για τα e- δημοπρασίες. Αυτά θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούνται στο πλαίσιο ενισχυμένης επιτήρησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος