FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος η φορολοταρία με τα 1.000 ευρώ που ξέραμε-Τι αλλάζει

Ημερομηνία: 12-11-2019 | Συντάκτης:

Μπαίνει τέλος στη φορολοταρία των 1.000 ευρώ που ξέραμε μέχρι τώρα. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «στο πλαίσιο της φορολοταρίας φαίνεται πως δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των πολιτών».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι κληρώσεις να γίνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ίσως και σε εβδομαδιαία βάση, ενώ για να τονωθεί το ενδιαφέρον των φορολογούμενων, είναι πιθανόν να γίνονται οι κληρώσεις δημοσίως, με ειδική εκπομπή.

Όσον αφορά τις αποδείξεις, ούτως ώστε να χτιστεί το αφορολόγητο και για τα κίνητρα που μπορούν να εισαχθούν ειδικά στο κλάδο υπηρεσιών, o κ. Σταικούρας ανέφερε ότι «ήδη επεξεργαζόμαστε τα κίνητρα για να μαζέψει κάποιος ηλεκτρονικές συναλλαγές και νομίζω πως το προσεχές διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για να νομοθετήσουμε σωστά. Θα νομοθετήσουμε δηλαδή συγκεκριμένα κίνητρα για συγκεκριμένα επαγγέλματα στα οποία αποδεδειγμένα υπάρχει υψηλή φοροδιαφυγή. Τα κίνητρα θα αφορούν και στις δύο πλευρές και τους επαγγελματίες και στους φορολογούμενους».

Η φορολοταρία

Η φορολοταρία που ξεκίνησε ως κίνητρο για τη χρήση πλαστικού χρήματος, δεν είχε ιδιαίτερα θεαματικά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει περισσότερα κίνητρα για να πείσει τους πολίτες να «κινούνται» περισσότερο με πλαστικό χρήμα, μετά και την αύξηση του ορίου από 10% στο 30% από το 2020, «έριξε» στο τραπέζι την δελεαστική πρόταση να κληρώνει σπίτια που έχουν περιέλθει στην κατοχή του Δημοσίου από κατασχέσεις.

Η φορολοταρία βέβαια μέχρι τώρα γινόταν με βάση τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα των πολιτών κάθε μήνα, όπου ανάλογα με τον αριθμό των συναλλαγών έβγαινε και ο αριθμός των λαχνών για κάθε φορολογούμενο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος