FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος η φαρμακευτική δαπάνη για τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Ημερομηνία: 11-04-2023 | Συντάκτης:

Του Νίκου Καλάκου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία

Το 2016 η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε την κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) καταδικάζοντας περίπου 600.000 συνταξιούχους να ζουν με 400 και 500 ευρώ τον μήνα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, για κάποιον που παίρνει σύνταξη των 400 ευρώ, το να δαπανά κάθε μήνα 40 και 50 ευρώ για τα φάρμακά του, είναι δυσβάσταχτο, διότι αφορά το 10% με 15% της μηνιαίας σύνταξής του.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφουγκράστηκε τον παλμό των συνταξιούχων και κατανόησε το πρόβλημα, ανακοινώνοντας ότι όλοι οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ απαλλάσσονται πλήρως από τη φαρμακευτική δαπάνη, για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Πρόκειται για μια εξαγγελία που δεν πρέπει να την προσπεράσουμε με ευκολία, διότι ακόμα και τα 30 και 40 ευρώ το μήνα για έναν συνταξιούχο των 400 ευρώ είναι σημαντική εξοικονόμηση.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει έμπρακτα -και όχι στα λόγια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- ότι στηρίζει τους συνταξιούχους της Ελλάδας χωρίς να διαταράσσει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Απόδειξη είναι οι αυξήσεις που δόθηκαν στην αρχή του έτους, αλλά και η χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος σε όσους συνταξιούχους έχουν την προσωπική διαφορά, και τώρα η απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συνταξιούχοι γνωρίζουν πλέον ποια κυβέρνηση τους στηρίζει και τους ενισχύει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας και ποια κυβέρνηση πετσόκοψε συντάξεις, έκοψε επιδόματα και τους διέλυσε την αξοπρέπεια με τα capital controls, αναγκάζοντάς τους να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν 40 ευρώ από το ΑΤΜ.

Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα απορρίψει ξανά τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και θα αανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία για ακόμα μία τετραετία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος