FOLLOW US: facebook twitter

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των παιδιών

Ημερομηνία: 20-05-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μέσα από μια σειρά πρωτότυπων δράσεων και με κεντρικό μήνυμα «Το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των παιδιών», ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στο ΟΑΚΑ, γίνεται θεματικός και αφιερώνεται στους αυριανούς φίλους και πρωταγωνιστές του λαοφιλέστερου αθλήματος στη χώρα μας. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επιδιώκοντας την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και την ισόρροπη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε στέρεες βάσεις, δίνει με ιδιαίτερη χαρά το βήμα στα παιδιά να επαναφέρουν σε πρώτο πλάνο τα βασικά συστατικά του «βασιλιά των σπορ»  και να παραδώσουν μαθήματα στους πρεσβύτερους.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο. «το κεντρικό σύνθημα που στέλνουμε σήμερα στην κοινωνία είναι καθαρό και ενθουσιώδες, όπως ακριβώς δύο παιδικά μάτια που αντικρύζουν μια καινούργια μπάλα. Απόψε επικοινωνούμε τις θεμελιώδεις αξίες του ποδοσφαίρου και θυμίζουμε ότι αυτό πότε δεν θα πάψει να είναι, πριν και πάνω απ’ όλα, ένα παιχνίδι.
Το σημαντικότερο εγχώριο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς μετατρέπεται σε μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής, με έργα μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ε.Π.Ο. «Πάσα στα θρανία». Ζωγραφιές πολύχρωμες, χαρούμενες, συγκινητικές, με σπουδαία και επίκαιρα μηνύματα που δημιουργήθηκαν με αγάπη, φαντασία, ελπίδα και αγνότητα από το μέλλον της πατρίδας μας!
Τα έργα αυτά θα φιλοξενηθούν μέσω ειδικών κατασκευών στη θύρα επισήμων του σταδίου, αλλά θα «πρωταγωνιστήσουν» και εντός του γηπέδου…
Περισσότερες λεπτομέρειες, το προσεχές Σάββατο και ώρα 21:00 στο OAKA».

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία»

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ως κύριους στόχους έχει τη διάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου,  την προσέλκυση νεαρών μαθητών και μαθητριών στο άθλημα, τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.
Κύρια σημεία του προγράμματος είναι  οι επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, προπονητές και εκπαιδευτές σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η διοργάνωση μαθητικών τουρνουά επίδειξης,  η πρόσκληση μαθητών σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, η χορήγηση αθλητικού και εκπαιδευτικού υλικού σε μαθητές και σχολικές μονάδες και η πρόβλεψη για ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς.
Επιπλέον, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, το οποίο περιέχει σύντομη αναδρομή στην ιστορία του αθλήματος, προσωπικές συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης και ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αφιέρωμα στην ιστορική επιτυχία της Εθνικής Ομάδας στο EURO 2004, καθώς επίσης ένα αλφαβητάρι κοινωνικών μηνυμάτων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *