FOLLOW US: facebook twitter

Τελική Συμφωνία: Συγχωνεύονται ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με Πανεπιστήμιο Πατρών

Ημερομηνία: 04-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
-Πολυτεχνική στο ΕΑΠ με τα τμήματα της Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

 

Έκλεισε οριστικά στη διάρκεια της σύσκεψης του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών  και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Πατρών και ΤΕΙ Μεσολογγίου) η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκλειστικές πληροφορίες της ΠΡΩΙΝΗΣ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα αποφασίστηκαν  τα εξής:

Α. Τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ θα συγχωνευθούν με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο , προκειμένου μελλοντικά να ιδρυθεί Πολυτεχνική Σχολή.

Β. Συζητήθηκε επίσης η συγχώνευση των τμημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας- στην οποία εντάσσεται το τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ του ΤΕΙ στον Πύργο-  με το  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, χωρίς ωστόσο να αποφασιστεί κάτι σχετικό για την ώρα.

Γ. Τα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ θα συγχωνευθούν με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Για την Πολυτεχνική Σχολή στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, σήμερα, μεταξύ των Πρυτανικών αρχών  του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και της Διοικούσας του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Δεν προβλέπεται να υπάρξει άλλη σύσκεψη του υπουργού Παιδείας με τις Πρυτανικές Αρχές των τριών Ιδρυμάτων ωστόσο μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσουν τηλεδιασκέψεις ή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.

Το Σχέδιο θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να ενταχθεί στο Πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συγχώνευση άλλων 6  ΤΕΙ   με Πανεπιστήμια. Με την οριστικοποίηση θα ανακοινωθούν και οι επιμέρους λεπτομέρειες σχετικά με τα τμήματα και της Ηλείας που «πανεπιστημοποιούνται».

Το Πολυνομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το δεύτερο 15νθήμερο του Φλεβάρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος