FOLLOW US: facebook twitter

Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου ανοίγουν τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα

Ημερομηνία: 12-05-2022 | Συντάκτης:

Ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πιστοποίησή τους

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, καθώς μέσα στον Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που σχετίζονται με την πιστοποίηση των υδάτων και την αδειοδότηση των πηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, στόχος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου είναι να ανοίξουν στο τέλος του μήνα, καθώς ήδη καταγράφεται ισχυρό ενδιαφέρον από πολίτες που θέλουν να το επισκεφθούν, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Επιδίωξη της διοίκησης των Λουτρών είναι να ανακάμψει η επισκεψιμότητα στις Πηγές γρήγορα και να επανέλθει στα επίπεδα πριν από την πανδημία, κοντά στις 2.000 εισιτήρια, με προοπτική και για περισσότερα.

Υπενθυμίζεται πως είναι σε εξέλιξη η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της έκτασης σε ιδιώτες επενδυτές, ωστόσο τα νέα δεν είναι ευχάριστα σχετικά με το έργο της αναβάθμισης των υποδομών στον Καϊάφα.

Οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και καιρό, οι μέρες περνούν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν το έργο θα επαναδημοπρατηθεί και αν τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίησή του με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι εφικτή ή το έργο θα απενταχθεί και θα μείνει ανολοκλήρωτο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος