FOLLOW US: facebook twitter

Τέλη Μαΐου δημοπρατείται η ανάπλαση των αποθηκών ΑΣΟ στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 07-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Στόχος η δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων

Στο τέλος Μαΐου δημοπρατείται η ανάπλαση των αποθηκών ΑΣΟ στη Γαστούνη, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Πηνειού προκήρυξε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με αρχικό προϋπολογισμό 3,35 εκατ. ευρώ. Οι προσφορές κατατίθενται μέχρι τις 24 Μαΐου και η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 27 Μαΐου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου στη Γαστούνη. Το έργο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και η προθεσμία εκτέλεσής του ορίστηκε σε 12 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν στην Ηλεία, καθώς στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου βασισμένου σε σύγχρονες προδιαγραφές, που θα εξυπηρετήσει την πολιτιστική και αγροτική δραστηριότητα του ηλειακού Κάμπου.

Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου ελληνικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων, καθώς τη φιλοξενία δραστηριοτήτων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, οι εργασίες διαμόρφωσης στις αποθήκες και στον αύλειο χώρο έχουν ως στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους, καθώς και την ανανεωμένη πολυχρηστικότητα των χωρών. Θα αξιοποιηθούν τόσο το κτίριο των έξι πρώην αποθηκών ΑΣΟ όσο και το διώροφο κτίριο και ο αύλειος χώρος. Εκτός από τις αναγκαίες χωματουργικές εργασίες, θα κατασκευαστούν νέες σκεπές, εξώστες, προβολές, κλίμακες και ράμπες, το κτίριο θα χρωματιστεί, θα γίνει διακόσμηση με μαρμαρόπλακες στις όψεις των κτιρίων και το δάπεδο θα κατασκευαστεί με πατητή τσιμεντοκονία. Επίσης, θα τοποθετηθούν εσωτερικές ξύλινες επενδύσεις, μεταλλικά κιγκλιδώματα και στέγαστρα.

Βασική παράμετρος του έργου είναι η διασφάλιση της ανεμπόδιστης αυτόνομης και ασφαλούς διακίνησης των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων, στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Αυτή θα εξασφαλιστεί με την όδευση τυφλών στον αύλειο χώρο και με ράμπες αμαξιδίων για την πρόσβαση σε κτίριο με υψομετρική διαφορά.

Η παρέμβαση αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας περιοχής ενδιαφέροντος ώστε να μετατραπεί σε τοπικό τουριστικό πόλο έλξης με ιδιαίτερη αστική πολυλειτουργικότητα μέσω της διατήρησης του χαρακτήρα των κτιρίων και της δυνατότητας αξιοποίησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για τη διενέργεια πάσης φύσεως εκδηλώσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί τόσο η διατήρηση των αναμνήσεων όσο και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες χρήσης από τους κατοίκους και τους


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος