FOLLOW US: facebook twitter

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πώς γίνεται η άρση ακινησίας

Ημερομηνία: 24-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Την ευκαιρία να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας των αυτοκινήτων πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, χωρίς πρόστιμο έχουν πλέον οι φορολογούμενοι. Με νέα εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ δίνει οδηγίες σε όσους  θέλουν να βάλουν ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στα οχήματα τους  και να τα κυκλοφορήσουν για όσους μήνες θέλουν έως το τέλος του έτους πληρώνοντας αναλογικά τέλη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας:

  1. Οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή άπαξ εντός του έτους 2021, καταβάλλοντας τα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης αυτής.
  2. Επομένως, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..

Η ανωτέρω επιλογή χρονικού διαστήματος άρσης, εφόσον γίνει, είναι δεσμευτική και δεν παρέχεται η δυνατότητα εκ νέου, εντός του 2021, άρσης της ακινησίας και κυκλοφορίας του οχήματος με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αναλογική καταβολή, δεδομένου ότι η δυνατότητα άρσης παρέχεται άπαξ εντός του έτους.

Πηγή: tanea.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος