FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταίες παραστάσεις για τα «Κόκκινα Φανάρια» από το «Δούρειο Ίππο»

Ημερομηνία: 21-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

kokkina-fanaria

Αυλαία την Κυριακή

Την τελευταία βδομάδα παραστάσεων διανύει η θεατρική ομάδα Δούρειος Ίππος με το συγκλονιστικό έργο του Αλέκου Γαλανού «Κόκκινα φανάρια» σε σκηνοθεσία Παρασκευά Παπαπετρόπουλου.  Οι  παραστάσεις ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή 24 Απριλίου.

Για άλλη μια χρονιά τα μέλη της θεατρικής ομάδας, με συνέπεια και απόλυτη ευθύνη κατάφεραν όχι μόνο να μεταφέρουν στη σκηνή του θεάτρου «Απόλλων» ένα από τα σπουδαιότερα νεοελληνικά έργα αλλά να ενσαρκώσουν με μεγάλη επιτυχία ρόλους που έχουν καθιερωθεί μέσα από τις ερμηνείες των ιερών τεράτων του θεάτρου και κινηματογράφου.

Και φυσικά όλο αυτό αποτυπώθηκε τις προηγούμενες βδομάδες στην ανταπόκριση του κοινού που ήταν συγκλονιστική και στις κριτικές που εισέπραξαν οι ηθοποιοί και κυρίως ο σκηνοθέτης Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος, ο οποίος φέτος «καταπιάστηκε» με ένα ιδιαίτερο και πολύ δύσκολο έργο. Ο  Π. Παπαπετρόπουλος μετρά δύο πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να μυήσει με μεγάλη επιτυχία στην τέχνη και τις απαιτήσεις του θεάτρου και της υποκριτικής νέα παιδιά που έκαναν το ντεμπούτο τους. Επίσης με περίσσεια σκηνοθετική μαεστρία ανακάλυψε και έβγαλε στην επιφάνεια έναν ρομαντικό ερωτισμό και παραμέρισε κάθε ίχνος χυδαιότητας που μπορεί να επικρατεί σε έναν οίκο ανοχής.

Το έργο

Στα δωμάτια του «σπιτιού» της Μαντάμ Παρή, η ερωτική συναλλαγή μοιάζει με απλή ρουτίνα. Όμως, για το καθένα από τα κορίτσια που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί, υπάρχει, σιωπηρά, και ένας προσωπικός κόσμος. Σκληρός ή ουτοπικός, αναγκαίος ή κυνικός, ο κόσμος αυτός είναι η μόνη αλήθεια μέσα στην καθημερινότητά τους. Έχουν την ανάγκη να τον βιώσουν, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρώσουν γι’ αυτόν οποιοδήποτε κόστος. Και για τις περισσότερες, το κόστος αποδεικνύεται επώδυνο. Θα μείνουν αλώβητες μόνο όσες μπορούν να παγώσουν την ψυχή τους και να προχωρήσουν χωρίς συναισθηματισμούς και δεσμεύσεις.

Τα «Κόκκινα φανάρια» είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, που γράφτηκε για το θέατρο, προσαρμόστηκε στη συνέχεια σε κινηματογραφικό σενάριο και ξαναγράφτηκε ως μιούζικαλ.

Το έργο διερευνά την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από το ψυχρό πρόσωπο της πορνείας. Ο Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος φωτίζει τη διαχρονικότητα του θέματος αλλά και μιας ολόκληρης εποχής, με μια εξαιρετική ομάδα συντελεστών.

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 473.686 εισιτήρια. To 1964 ήταν υποψήφια για βραβείο Όσκαρ, στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Το Όσκαρ κέρδισε η ταινία του Φελίνι “8 1/2”. «Τα Κόκκινα φανάρια» κατέλαβαν την 3η θέση ανάμεσα από  92 ταινίες.

*Τελευταίες παραστάσεις Τετάρτη έως Κυριακή (20-21-22-23-24 Απριλίου).

Ώρα παραστάσεων 21.15.

Τιμή εισιτηρίου 7 και 5 ευρώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος