FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταία και τυχερή!

Ημερομηνία: 13-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

patron_pirgou

Δημοπρατήθηκε επιτυχώς χθες το πρώτο τμήμα Πύργος-Δουνέικα του δρόμου Πάτρα-Πύργος με μειοδότη τον Όμιλο Καλογρίτσα

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε και η τρίτη κατά σειρά εργολαβία του πρώτου τμήματος Πύργος – Δουνέικα, του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου, ενώ μειοδότης και πάλι αναδείχθηκε η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευαστών με έκπτωση 53,05% (συμφερόντων του Ομίλου Καλογρίτσα), ενώ στην διαδικασία συμμετείχαν 12 κατασκευαστικές εταιρίες. Να σημειώσουμε ότι Όμιλος Καλογρίτσα είναι εκείνος που έχει αναδειχθεί μειοδότης και στις τρεις συνολικά εργολαβίες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα. Τώρα αναμένονται πλέον οι δημοπρατήσεις των υπόλοιπων 5 τμημάτων. Μάλιστα ο Γ.Γ Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες σε πρόσφατη συνέντευξη του στο upodomes.gr δήλωσε ότι   εντός του φθινοπώρου θα έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα του δρόμου Πάτρα- Πύργος καθώς το υπουργείο επιταχύνει τη διαδικασία. Ειδικότερα ανέφερε:

“Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που οι τμηματικές δημοπρατήσεις του έχουν ήδη ξεκινήσει, 3 προχωρούν και επιταχύνουμε για τις άλλες 5. Εδώ είχαμε μία καθυστέρηση λόγω των κινητοποιήσεων των μηχανικών και της αποχής τους από τις επιτροπές δημοπράτησης, αλλά θα κερδίσουμε το χρόνο. Mέσα στο Φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των δημοπρατήσεων και τα έργα θα ξεκινήσουν το συντομότερο.”

Το τμήμα Δουναίικα-Πύργος έχει μήκος 8.145 μέτρων και κόστος 67,2εκ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και μετά από άλλες δύο αποτυχημένες προσπάθειες δημοπράτησης, αυτή ήταν η τελευταία και… τυχερή!  Η διάρκεια υλοποίησης των έργων ορίστηκε σε 42 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Υπολογιστικά αν το έργο ξεκινήσει στις αρχές του 2017 τότε το έργο θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

 Η χρηματοδότηση του έργου σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έχουν γίνει θα έλθει από το νέο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ αλλά στην προκήρυξη δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό.

 Στο ποσό υπάρχει και η προαίρεση επιπλέον 3,4εκ.ευρώ για την ανακατασκευή του οδοστρώματος του τμήματος Πύργος-Αρχαία Ολυμπία μήκους 8χλμ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο θα εκτελεστεί μέσα στα διοικητικά όρια του Νομού Ηλείας. Τα προς κατασκευή έργα είναι:
(α) Αυτ/μος Πάτρα — Πύργος στο τμήμα από Χ.Θ.66+360 μέχρι Χ.Θ.74+500, μήκους 8,14 km, το οποίο διαμορφώνεται με νέα χάραξη.
(β) Ανισόπεδος Κόμβος Πύργου (Χ.Θ.73+843)
(γ) Νέοι και αναβαθμιζόμενοι παράπλευροι και κάθετοι δρόμοι.
(δ) Λοιπά συνοδά έργα, δηλ. έργα αποχέτευσης ομβρίων — αποστράγγισης, έργα σήμανσης — ασφάλισης — περίφραξης, μεγάλα και μικρά τεχνικά έργα, έργα περιβάλλοντος, εγκαταστάσεις οδοφωτισμού, τηλεφωνοδότησης, δικτύων άρδευσης — πυρόσβεσης, κ.λπ.
(ε) Εργασίες πρασίνου.
(στ) Προσωρινές παραλλαγές οδών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διάρκεια κατασκευής των έργων.

Στο αντικείμενο του προς κατασκευή έργου περιλαμβάνεται η εκτέλεση των κάθε είδους χωματουργικών εργασιών (με τα σχετικά έργα δανειοθαλάμων και αποθεσιοθαλάμων), τεχνικών έργων (γεφυρών, Άνω και Κάτω Διαβάσεων, οχετών, τοίχων, κρασπεδορείθρων, πλακοστρώσεων κ.λπ.), έργων ευστάθειας πρανών και βελτίωσης συμπεριφοράς των έργων έναντι υποχωρήσεων (εξυγιάνσεις), οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης (κατακόρυφης και οριζόντιας), ασφάλισης, περίφραξης των οδικών έργων, αποχέτευσης-αποστράγγισης, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (οδοφωτισμού, άρδευσης, υποδομής τηλεφωνοδότησης, κ.λπ.), εγκατάστασης πρασίνου, άρδευσης πρασίνου, συντήρησης πρασίνου, μετατόπισης — αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ κ.λ.π.

Ο Κύριος του Έργου μπορεί να ασκήσει δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον ποσό μέχρι 3.400.000,00 EUR (με ΦΠΑ). Το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε εντός τριετίας από την σύναψη της Σύμβασης και θα αφορά στην εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος της υφιστάμενος Ν.Ε.Ο. Πάτρας — Πύργου μήκους 8χλμ. περίπου από τον Α.Κ. Πύργου μέχρι τον κόμβο προς Αρχαία Ολυμπία.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά οι εργασίες αυτές θα περιλαμβάνουν αποξέσεις, κατασκευή νέων ασφαλτικών στρώσεων, διαγραμμίσεις, πληροφοριακές πινακίδες, ρυθμιστικές πινακίδες, καθώς και όλα τα απαιτούμενα έργα προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων των σχετικών μελετών.

Η τιμολόγηση των εργασιών της προαίρεσης θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα οικεία άρθρα της Διακήρυξης και της Ε.Σ.Υ. με την επισήμανση ότι η δαπάνη των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των οικείων μελετών τους περιλαμβάνεται ανηγμένη στην Οικονομική Προσφορά των Διαγωνιζομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος