FOLLOW US: facebook twitter

«Τελεσίγραφο» στις ιδιωτικές κλινικές για 200 κλίνες στη Θεσσαλονίκη με απειλή επίταξης

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Προς τη λύση που αρνιόταν πεισματικά όλο το προηγούμενο διάστημα φαίνεται να στρέφεται το υπουργείο Υγείας στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δραματικές εξελίξεις το αναγκάζουν να στείλει τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές, ζητώντας 200 κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid -19, αλλιώς τις απειλεί με επίταξη. To ieidiseis.gr δημοσιεύει και το σχετικό έγγραφο.

Σημείωση: Εκ παραδρομής στον αρχικό τίτλο αναφέρθηκε ότι επρόκειτο για κλίνες ΜΕΘ, μολονότι στο κείμενο γίνεται ξεκάθαρα λόγος για απλές κλίνες νοσηλείας)

«Με εγγραφο του ο Γενικος Γραμματεας του Υπουργειου Υγειας ζητα απο τις Κλινικες της Θεσσαλονικης την εθελοντικη διαθεση 200 νοσηλευτικων κλινων για την νοσηλεια ασθενων με COVID 19. Το εγγραφο σας σταλθηκε με email και πρεπει να απαντηθει εως τις 20.00 αποψε, αλλως θα προβουν σε αναγκαστικη επιταξη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών

Το σχετικό έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ieidiseis.gr, που φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης, ο οποίος μάλιστα διαφωνεί με το αίτημα του υπουργείου Υγείας, επικαλούμενος και οικονομικούς λόγους:

«Αφενός δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Και δεύτερον, η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 κοστίζει πολύ και δεν υπάρχει η δυνατότητα, η ρευστότητα στις κλινικές μας. Μόνο το οξυγόνο και τα φάρμακα απαιτούν ρευστότητα και οι κλινικές δεν θα πληρωθούν πριν περάσουν 3-4 μήνες… Που να τα βρούμε τα χρήματα;».

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός ανέφερε, μιλώντας στο grtimes.gr, ότι «από το Υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε, την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος εξήγησε, έχει ήδη ενημερώσει το Υπουργείο σχετικά με την απόφαση των συναδέρφων του. Όπως αναφέρει, η ανταπάντηση των μελών της Ένωσης ήταν να μεταφερθούν στις κλινικές ασθενείς χωρίς κορωνοϊό ακόμη και από τα νοσοκομεία των όμορων νομών.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τις προκλητικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα για γιατρούς στο ΕΣΥ. Με προτάσεις του προς το υπουργείο ο ΠΙΣ επιχειρεί την περαιτέρω ανισορροπία μεταξύ των γιατρών του δημοσίου και των ιδιωτικών, προσπαθώντας απ’ ότι φαίνεται να εκμεταλλευτεί την οριακή κατάσταση του ΕΣΥ προς όφελος των δεύτερων. Μεταξύ των προτάσεων του ΠΙΣ περιλαμβάνεται αμοιβή 3.000 ευρώ αντί για 2.000, επίδομα στέγης και κίνησης για μετακίνηση εκτός έδρας, όπως και να υπολογίζεται πενταπλάσια, σε σύγκριση με τον χρόνο σύμβασης, προϋπηρεσία για το ΕΣΥ.

 

covid

Πηγή: thepressproject.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος