FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταία προθεσμία από τη Διαχειριστική ΕΣΠΑ για τα έργα στον Καϊάφα

Ημερομηνία: 08-06-2022 | Συντάκτης:

Επανεκκίνηση ή απένταξη στις 30 Ιουλίου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Μετέωρο εξακολουθεί να είναι το έργο της αναβάθμισης των υποδομών και των εγκαταστάσεων του Καϊάφα, αφού οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει και τα χρονικά περιθώρια απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η Διαχειριστική του ΕΣΠΑ έχει δώσει καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουλίου του 2022 για την εξεύρεση λύσης που θα διασώζει το έργο, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε η ΕΤΑΔ και ο ανάδοχος θα έχουν βρει τη «χρυσή τομή».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΤΑΔ απέρριψε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης που είχε καταθέσει η ανάδοχος εταιρεία με το σκεπτικό ότι τον έχει εξοφλήσει. Ωστόσο, από την πλευρά του αναδόχου έχει κατατεθεί ένσταση επί της απόρριψης, οπότε η υπόθεση είναι ακόμα μπλεγμένη νομικά και γραφειοκρατικά, με αβέβαιη έκβαση.

Έγκυρες πηγές τόνισαν στην Πρωινή ότι η απένταξη δύσκολα θα αποτραπεί, αφού ακόμα κι αν το έργο επαναδημοπρατηθεί, απομένουν μόλις 15 μήνες για την υλοποίησή του. ωστόσο, επισήμαναν ότι επειδή πρόκειται για έργο σχετικά εύκολο και χωρίς τεχνικές δυσκολίες, εκτιμάται ότι μέσα σε έναν χρόνο μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά και να μη χαθούν τα περίπου τρία εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί από το τρέχον ΕΣΠΑ.

Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος, εκ των βασικών συντελεστών της πρωτοβουλίας «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ», τόνισε σε ανάρτησή του ότι πρέπει οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν αναλυτικά για την πορεία του έργου, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Θέλουμε ενημέρωση για τις εκταμιεύσεις. Θέλουμε τα ποσά που έλαβε ο μελετητής, τα ποσά που έλαβε ο εργολάβος, το έργο που έχει εκτελέσει ο εργολάβος. Αυτά προς το παρόν. Η επόμενη κίνηση θα είναι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε συγκεκριμένους αρμόδιους υπαλλήλους και άλλους. (…) Η κοροϊδία της διαχειρίστριας εταιρίας, τα ψεύτικα λόγια, οι αναβολές της δήθεν πρόσκλησης ενδιαφέροντος με μη δεσμευτικές προτάσεις… είναι η πραγματικότητα…Φίλοι! Ο Καϊάφας, δυστυχώς, δεν πρόκειται να αλλάξει για πολλά χρόνια ακόμα», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος