FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για το ‘ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ” στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 18-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Διπλή παράσταση το Σάββατο από την Θεατρική Ομάδα Πύργου λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού

Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων από χθες έως και Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ από την Θεατρική ομάδα Πύργου που παρουσιάζει με εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ το σπουδαίο έργο του Δ. Ψαθά ‘ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ’ σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη. Μια έξοχη πραγματικά παράσταση που κέρδισε το κοινό, προσεγμένη και στην τελευταία της λεπτομέρεια, με απίστευτες ερμηνείες, εκπληκτικά κοστούμια και σκηνικά και βεβαίως με την Ευανθία Στιβανάκη στο τιμόνι ήταν σίγουρο ότι όλα θα πήγαιναν ρολόι. Το θέατρο Απόλλων όλες τις ημέρες που παίζεται η παράσταση είναι σχεδόν γεμάτο, ενώ πολλά είναι τα παιδιά που πήγαν μαζί με τους γονείς τους και μαθητές σχολείων του Πύργου να παρακολουθήσουν το έργο, το οποίο έχει διδάγματα ζωής. Κι ακριβώς επειδή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, η θεατρική Ομάδα Πύργου αποφάσισε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου να δώσει διπλή παράσταση για το κοινό, η πρώτη στις 6 το απόγευμα και η δεύτερη στις 9 το βράδυ, προκειμένου να μπορέσει να το παρακολουθήσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.

Η σκηνοθέτης ανέλαβε ένα δύσκολο εγχείρημα. Να κάνει κωμωδία, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη δραματικότητα και οπωσδήποτε τη σημαντικότητα των γεγονότων και τον αντίκτυπο που έχουν στη ζωή των ανθρώπων και ειδικά σε καιρό πολέμου, κρατώντας το θεατή με ένα συνεχές μειδίαμα στα χείλη, εναλλάσσοντας το γέλιο με τη θλίψη και βεβαίως τα κατάφερε επάξια. Τ ο «πρώτο βιολί» ήταν καθοριστικό για την επιτυχία της παράστασης, ο πρωταγωνιστής και κεντρικός ήρωας, που δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Μανώλη, που ως Φον Δημητράκης, σήκωσε στους ώμους του το βαρύ τούτο φορτίο, με ένα πραγματικό ρεσιτάλ ηθοποιίας , καταφέρνοντας να ισορροπήσει το φαρσικό ύφος με το τραγικό ύψος των περιστάσεων. Μαζί του άλλοι 13 ηθοποιοί, ένας υπέροχος θίασος , όπου όλοι τους είναι πρωταγωνιστές, ακόμα και εκείνοι που είχαν τον μικρότερο ρόλο, όλοι τους απολαυστικοί.
Ο ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ είναι μια μαύρη κωμωδία, που γράφτηκε το 1946 από τον Δημήτρη Ψαθά, μέσα στην περίοδο της κατοχής και ανέβηκε το 1946 στην περίοδο του Εμφυλίου ,μια σπαρταριστή σάτιρα πάνω σε ένα πάντα επίκαιρο θέμα, το πάθος για εξουσία.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση θα πρέπει να φροντίσουν για την κράτηση θέσεων. Τηλέφωνο κρατήσεων 2621036521 από 18:30 έως 20:30 (Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ).

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος