FOLLOW US: facebook twitter

ΤΕΦΑΑ στον Πύργο: Και τώρα… τρέχουμε!

Ημερομηνία: 10-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η απόκτηση Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, αποτελεί σίγουρα σημαντικό «δώρο» για την πόλη. Για να το αξιοποιήσει όμως, και να μην αποτελέσει μια ακόμα χαμένη ευκαιρία, θα πρέπει να «τρέξει» προετοιμάζοντας όλες τις απαιτούμενες υποδομές, που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αλλά είναι εγκαταλελειμμένες…

Και το χρονικό όριο για να μπορέσει να διαμορφώσει ένα ελκυστικό περιβάλλον και τις αναγκαίες συνθήκες είναι συγκεκριμένο και δεν ξεπερνά τον ένα χρόνο. Δεδομένου ότι η Σχολή ΤΕΦΑΑ δε θα ξεκινήσει από Σεπτέμβρη αλλά από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το βάρος πέφτει στο Δήμο Πύργου, και ουσιαστικά στην επόμενη δημοτική αρχή, η οποία θα πρέπει να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα αυτό, αξιοποιώντας ταμειακά διαθέσιμα και προγράμματα για να δημιουργήσει όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που «λείπουν», να επισκευάσει άρτια το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο, να θέσει «στενό» χρονοδιάγραμμα για τον Κούβελο και επιτέλους να ασχοληθεί με το στεγαστικό του Πανεπιστημιακού τμήματος που σε βάθος χρόνου θα χρειαστεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες φοιτητές.

Λάθος χειρισμοί και αδιαφορία του παρελθόντος που, άφησαν να χαθεί το πρωτοποριακό τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ και «μετάλλαξαν» το τμήμα Μουσειολογίας και Εκθέσεων σε ένα τμήμα «έκτρωμα» που δημιουργήθηκε στο «ποδάρι» με πραγματικά ελάχιστους φοιτητές (παρότι κάποιοι αναφέρουν «τρελά» νούμερα), δεν μας επιτρέπονται!

Όσο λοιπόν αναμένουμε τις λεπτομέρειες της νέας Σχολής, η νυν δημοτική αρχή, θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία για τις βασικές υποδομές ώστε οι επόμενοι να συνεχίσουν με τάχιστες διαδικασίες προς την επίτευξη του στόχου.

Οτιδήποτε άλλο, οποιαδήποτε ολιγωρία θα έχει ένα μόνο αποτέλεσμα. Την οριστική έξοδο του Πύργου, από τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Υ.Γ. Τώρα, όσο για τους μίζερους που τα βλέπουν όλα μαύρα, με τις υγείες τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος