FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι στα άστρα και τους μακρινούς πλανήτες…: Άκρως ενδιαφέρουσα η εκδήλωση της Ομάδας Φράγμα στο καφέ ΟΣΕ Λεχαινών με ομιλητή τον Βαγγέλη Πασπαλιάρη

Ημερομηνία: 23-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Όσοι βρέθηκαν στην Σαββατιάτικη εκδήλωση της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα στον φιλόξενο χώρο του καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών, είχαν την τύχη να ‘”ταξιδέψουν στ΄ αστέρια και τους μακρινούς πλανήτες” με άξιο ξεναγό τον Ηλείο νέο αστροφυσικό και υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ Βαγγέλη Πασπαλιάρη , γέννημα και θρέμμα του Σταφιδόκαμπου. Θέμα της εκδήλωσης: Η αστρονομία στις ημέρες μας, μελετώντας το σήμερα, παρατηρώντας το χθες, σχεδιάζοντας το αύριο, μια εκδήλωση με την οποία η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα εγκαινίασε τις καλοκαιρινές της εκδηλώσεις.

Ο κ. Πασπαλιάρης, έκανε μια ανασκόπηση στις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για παρατηρήσεις, καθώς και επιτόπιες μελέτες αστρονομικών σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος και τόνισε ότι η τεχνολογική πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, έχει επιτρέψει στον τομέα της αστρονομίας-αστροφυσικής και της διαστημικής να βελτιώσει σημαντικά τα μέσα τα οποία χρησιμοποιεί η επιστημονική κοινότητα ώστε να παρατηρεί και να μελετά το σύμπαν. Παράλληλα εξήγησε  στο πώς φτάσαμε στην επιβεβαίωση σημαντικών θεωριών μέσω λεπτομερών παρατηρήσεων, αλλά και στην ανακάλυψη νέων μυστηρίων που ψάχνουν απαντήσεις, ενώ αρκετές ήταν και οι απορίες του κοινού που τέθηκαν υπό μορφή ερωτήσεων και ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η ομιλία του Ηλείου αστροφυσικού ήταν ένα εικονικό ταξίδι από το ηλιακό μας σύστημα, μέχρι και τους πιο μακρινούς γαλαξίες με οδηγό τον ίδιο.

Εν τω μεταξύ στο χώρο του καφέ ΟΕΣΕ Λεχαινών, ξεκίνησε και το BAZAAR βιβλίου με εκδόσεις της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα, μελών και φίλων της που θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουλίου. Ευκαιρία να τις προμηθευτούν όσοι επιθυμούν σε προνομιακές τιμές ενισχύοντας έτσι και το ταμείο της Ομάδας που δεν έχει άλλους πόρους. Να θυμίσουμε εδώ και την εκδήλωση της προσεχούς  Πέμπτης 25/7 με την προβολή της ταινίας “ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ” στα πλαίσια των προβολών “Σινεμά στις πλατείες” που οργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος