FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι σε ένα κόσμο εικόνων…

Ημερομηνία: 19-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

ekthesi-tatanio2

Ονειρικό Σαββατοκύριακο Εικαστικής και Φωτογραφικής πανδαισίας στην Οικία Τατάνη

Όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της εικαστικής και φωτογραφικής έκθεσης ταξίδεψαν σε κόσμο εικόνων και μουσικής στο πανέμορφο κτήριο της οικίας Τατάνη. Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός που αποτελεί φόρο Τιμής στον μεγάλο μας σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο, με μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου με τίτλο «Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων», ο οποίος εμπνεύστηκε 24 έργα από 12 ταινίες του αήμνηστου σκηνοθέτη, που εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τον Δήμαρχο του χωριού Μπελογιάννη Κώστα Παπαλέξη από την Ουγγαρία.

aggelopoulos-8odwros

ekthesi-tatanio8

Παρεβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Τσουλέκης, Νώντας Παναγιωτόπουλος, Ρούλα Γκουβίτσα, Χρήστος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Ηλείου Αλέξης Μανωλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος, και πλήθος φιλότεχνων που τίμησαν την εκδήλωση. Την εκδήλωση και τον καλλιτέχνη Οδυσσέα Άννινο παρουσίασε ο Χάρης Κότσιφας ο οποίος απήγγειλε το ποίημα του Σεφέρη «Αργοναύτες» ενώ ο Ζωγράφος αφού παρουσίασε τα έργα του δώρισε έναν πίνακα στον Δήμο Ήλιδας.

Στον 1ο Όροφο οι φίλοι της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφικά έργα της  παράλληλης έκθεσης με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις» με 253 βραβευμένους φωτογράφους της οικογένειας του Instagram η οποία θα ταξιδέψει και στην Κύπρο και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Η έκθεση είναι μέρος του προγράμματος του φεστιβάλ και διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική ομάδα «Greek Instagram Events» με την συμμετοχή 253 φωτογράφων της οικογένειας του Instagram.

ekthesi-tatanio7

Δρόμοι, άνθρωποι, στιγμές, τοπία, χρώματα, εικόνες καθημερινότητας των περιοχών που ζούμε και αγαπάμε ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά φίλων της φωτογραφίας που ο καθένας από αυτούς αποτύπωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο σε μια ομαδική ή ατομική περιπλάνηση!

2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική περιήγηση «Το Ταξίδι των Ηρώων – Φράγμα Πηνειού και Αρχαία Ήλιδα.

Για δηλώσεις συμμετοχής για την φωτογραφική περιήγηση στο τηλεφωνο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας 2622029913 και στο email ancientilidasfestival@gmail.com και στη σελίδα στο Facebook Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος