FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι αναμνήσεων στους δρόμους της πόλης

Ημερομηνία: 23-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

kantades-giorti-mousikisΝυχτερινές καντάδες από τη Μικτή Χορωδία Πύργου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μικτή Χορωδία Πύργου ζωντάνεψε την πόλη με τις καντάδες της, το βράδυ της Τρίτης. Ήταν μια διαφορετική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής που φέτος συνδυάστηκε και με την μοναδική πανσέληνο, που ήρθε και ταίριαξε στην μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Έτσι το ραντεβού κλείστηκε στην πλατεία Δικαστηρίων στις 10 το βράδυ και ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή η μελωδική αυτή βόλτα στις γειτονιές της πόλης.

kantades-giorti-mousikis3kantades-giorti-mousikis4Η βραδιά της πανσελήνου δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική θεματική από το φεγγάρι. «Το φεγγαράκι κουβεντιάζω…»… Με μπροστάρηδες τον πρόεδρο της Μικτής Χορωδίας Τάσο Παυλίδη, το Νίκο Μάστορα στην κιθάρα, τον Παύλο Αυγερόπουλο και τον Σάκη Αντωνόπουλο, στο μπουζούκι και τον Φώτη Παπαθεοδώρου στο ακορντεόν, άνθρωποι κάθε ηλικίας γέμισαν με μουσικές και τραγούδια την πόλη. Μια διαδρομή όμορφή μέσα από τους πεζόδρομους του κέντρου, την κεντρική πλατεία, το Επαρχείο, τη Δημοτική Αγορά, τη Δεξαμενή και το φινάλε στο θέατρο Απόλλων.

kantades-giorti-mousikis2Όμορφες στιγμές και στάσεις της μελωδικής αυτής διαδρομής στην Κεντρική Πλατεία με τους θαμώνες των καφέ να θαυμάζουν το μουσικό αυτό σύνολο να σιγοτραγουδάνε μαζί τους, πέριξ της Δημοτικής Αγοράς και στην είσοδο του μουσείου, όπου η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν εξαιρετική.

kantades-giorti-mousikis-dexameniΕνώθηκαν με την ομάδα τραγουδιού της Δεξαμενής

Μια από τις όμορφες στιγμές σε αυτή την μελωδική περιήγηση ήταν η συνάντηση της Μικτής Χορωδίας με την Ομάδα Τραγουδιού Δεξαμενής. Η ομάδα ξεκίνησε από τη Δεξαμενή, τραγούδησε και χόρεψε βαλς και ταγκό σεργιανώντας στην γειτονιά της Δεξαμενής  και περίμενε στην κεντρική πλατεία έξω από τον Αγ. Νικόλαο τη Μικτή Χορωδία για να ενωθούν και να συνεχίζουν μαζί αυτή την όμορφη βόλτα στους δρόμους του Πύργου! Ένα σύνολο τραγουδιστάδων που ξεπερνούσε τα τρακόσια άτομα! Μια αξέχαστη μελωδική βραδιά!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος