FOLLOW US: facebook twitter

Ταξιδεύουν τους επισκέπτες του Επικούρειου Απόλλωνα στο χρόνο!

Ημερομηνία: 10-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

epeikon-apollo6

Μαθητές του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρουσίασαν το καινοτόμο πολιτιστικό προϊόν τους «EPEIKON-APPOLLO» στην Ανδρίτσαινα που ταξιδεύει τους επισκέπτες στο χρόνο

  • Μαθητές – επιχειρηματίες που δούλεψαν με θέμα τον Ναό για μήνες
  • Στις 16 Μαΐου θα βραβευτούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εντυπωσιακή ήταν η  εκδήλωση του Β’ Αρσάκειου Λυκείου Ψυχικού στην Ανδρίτσαινα για την παρουσίαση του έργου: Ψηφιακή 3D Απεικόνιση του Ναού που πραγματοποιήθηκε πριν από το Πάσχα. Για πρώτη φορά στη Ηλεία, παρουσιάστηκε το προϊόν της πολιτιστικής επιχείρησης «EPEIKON» (EP = Επικούρειος, EIKON = σε εικόνες), υπό την επωνυμία «APPOLLO» (APP = application για το APOLLON), με την οποία οι μαθητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», το οποίο ταξιδεύει τους επισκέπτες – χρήστες στον χρόνο με το άγγιγμα μόνο ενός κουμπιού και συγκεκριμένα στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το τελευταίο τέταρτο του 5ου π.Χ. αιώνα.

epeikon-apollo3Μάλιστα το «APPOLLO» της πολιτιστικής εταιρείας «EPEIKON», κατέκτησε το βραβείο ”ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΙΟΝ” στα βραβεία στου Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων 2016 ανάμεσα σε άλλες 67 νεανικές επιχειρήσεις!

epeikon-apolloΤο Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού με συνολικά 70 μαθητές και καθηγητές και την συνοδεία της καθηγήτριας με πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό το έργο Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 22 Απριλίου τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα για πρώτη φορά με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά το μνημείο για το οποίο δουλεύουν εδώ και πολλούς μήνες. Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές εντυπωσιάστηκαν από τη μεγαλοπρέπεια του Ναού ενώ οι φωτογραφικές τους μηχανές πήραν φωτιά. Εκεί στο Ναό τους περίμεναν να τους υποδεχθούν τα μέλη της DEEP GREECE της Ανδρίτσαινας Βασιλική Σαμουρίδη και Γιάννης Αδαμόπουλος αλλά και ο Θάνος Χουλιάρας, συντάκτης του‪#‎ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24.

epeikon-apollo4Μετά το πέρας της ξενάγησης τους στον Επικούρειο Απόλλωνα οι μαθητές επισκέφθηκαν την ιστορική Ανδρίτσαινα με σκοπό να πραγματοποιήσουν την πρώτη σε Ηλειακό έδαφος παρουσίαση του προϊόντος «APPOLLO», μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας παρουσία μαθητών του Αρσάκειου, Καθηγητών, μαθητών των σχολείων της Ανδρίτσαινας, του αντιδημάρχου Ανδρίτσαινας Μιλτιάδη Γεωργακόπουλου, μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Ανδρίτσαινας, μελών του φορέα Διάζωμα, του πρόεδρου του Συλλόγου Ολυμπίων Κωσταντίνου Βλάμη, του #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 και απλών πολιτών που θέλησαν να ανακαλύψουν πως λειτουργεί.

epeikon-apollo2

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε όλο το Δ.Σ. της εταιρίας  «EPEIKON» το οποίο αποτελείται σχεδόν στο σύνολό του από μαθητές του Αρσάκειου καθώς και οι τομείς καθενός από τα μέλη του Δ.Σ πάνω στο προϊόν. Τα παιδιά παρουσίασαν ολόκληρο τον κύκλο του προϊόντος από την αρχή της ιδέας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η τιμή του είναι προσιτή για όλους και εντυπωσίασαν το κοινό που καταχειροκροτούσε κάθε μαθητή ξεχωριστά.

epeikon-apollo5Στη συνέχεια μίλησαν για το επίτευγμά τους αυτό,  αλλά απεύθυναν και χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων Κωσταντίνος Βλάμης, ο συντάκτης του #ΦΙΓΑΛΕΙΑNews24 Θάνος Χουλιάρας, η γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Ανδρίτσαινας Ελένη Αγγελοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος καθώς και εκπρόσωπος του φορέα Διάζωμα. Αξίζει να σημειωθεί πως όλη αυτή η δράση του σχολείου καθώς και η επίσκεψη στο Ναό αλλά και η εκδήλωση στην Ανδρίτσαινα ήταν μια ιδέα που υλοποίησε η γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Ανδρίτσαινας Ελένη Αγγελοπούλου, η οποία ήταν για πάρα πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος των Αρσάκειων Σχολείων.

epeikon-apollo8

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πολίτες αγόρασαν το προϊόν ενώ οι μαθητές μετέβησαν στο ξενοδοχείο Απολλώνιων της Ανδρίτσαινας όπου και γευμάτισαν με παραδοσιακά φαγητά της περιοχής ενώ το γεύμα στήριξε οικονομικά και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Ανδρίτσαινας. Επίσης ο συντάκτης του ‪#‎ΦΙΓΑΛΕΙΑews24 Θάνος Χουλιάρας, παρέδωσε διαφημιστικά έντυπα της Επαρχίας Ολυμπίας και του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα τα οποία και διανεμήθηκαν στους μαθητές.

Τέλος, μια ακόμα έκπληξη περιμένει τους μαθητές και στελέχη της ΕΠΕΙΚΟΝ καθώς θα βραβευτούν για το έργο τους πάνω στον Επικούρειο Απόλλωνα, από τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο την Δευτέρα 16 Μαΐου στο Προεδρικό Μέγαρο.

(με πληροφορίες από το ΦιΓΑΛΕΙΑnews 24 και http://epeikon.gr)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος