FOLLOW US: facebook twitter

Τάξεις υποδοχής ΖΕΠ σε 20 σχολεία της Ηλείας – Αναμένεται η στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς

Ημερομηνία: 10-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ολοκληρώθηκε από όλες τις περιφέρειες η διαδικασία ίδρυσης των τάξεων υποδοχής ΖΕΠ, επομένως το υπουργείο μπορεί να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών που θα τα στελεχώσουν, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Οι Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ και τα Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα ΖΕΠ δημιουργούνται για την υποστήριξη της ένταξης των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο ελληνικό σχολείο με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η προσαρμογή και παραμονή τους στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα. Στην Ηλεία  θα λειτουργήσουν τμήματα υποδοχής ΖΕΠ σε 20 δημοτικά σχολεία τα οποία είναι τα εξής:

2ο Δ.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

4ο Δ.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

5ο Δ.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

6ο Δ.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Δ.Σ ΒΑΡΔΑΣ

Δ.Σ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

1ο Δ.Σ. ΛΕΧΑΙΝΩΝ

2ο Δ.Σ. ΛΕΧΑΙΝΩΝ

3ο Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ

6ο Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ

7ο Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ

Δ.Σ. ΣΑΒΑΛΙΩΝ

Δ.Σ. ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ

Δ.Σ. ΚΕΝΤΡΟΥ

Δ.Σ. ΤΡΑΓΑΝΟΥ

Δ.Σ. ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ

Δ.Σ. ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ

2ο Δ.Σ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

3ο Δ.Σ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

Δ.Σ. ΚΑΡΔΑΜΑ

Πώς γίνεται η στελέχωση των ΖΕΠ

Μετά την κάλυψη των αναγκών από το υπάρχον προσωπικό στα σχολεία αυτά και από το πλεονάζον προσωπικό της ειδικότητας αυτής (ΠΕ70) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται αναπληρωτές. Οι Αποφάσεις πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου εκδίδονται κεντρικά από το ΥΠΑΙΘ.

Υπεύθυνος για την υπογραφή των Συμβάσεων και των τροποποιήσεων αυτών με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ είναι ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εν προκειμένω για τον νομό μας, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Ηλείας.

Αυτό επισημαίνει ο ΠΑΣΑΔ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό. «Πιέζουμε για το συντομότερο δυνατόν και θα ενημερώσουμε εκ νέου όταν θα έχουμε πληροφόρηση ως προς αυτό», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος