FOLLOW US: facebook twitter

Συμβουλές και tips για υπέροχες οικογενειακές διακοπές!

Ημερομηνία: 21-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Οι οικογενειακές διακοπές και κυρίως ένα ταξίδι µε µικρά παιδιά µπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτικό! Εµείς απαντάµε σε … καυτά ερωτήµατα που απασχολούν κάθε γονιό και σου δίνουμε συμβουλές για να µη βρεθείς στιγµή προ εκπλήξεων και για να περάσετε αξέχαστα! Επίσης, ανακαλύψαμε και τα 10 ιδανικά μέρη για οικονομικές οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα!

Όλα όσα θέλεις να ρωτήσεις για τις οικογενειακές διακοπές!

Αν γίνατε πρώτη φορά γονείς και σχεδιάζετε το «παρθενικό» οικογενειακό σας ταξίδι, µπορείτε να πάρετε βαθιά ανάσα, αφού εµείς απαντάµε σε κάθε ερώτηµα που µπορεί να προκύψει για να µην «πελαγώσετε» στιγµή!

Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο προορισµό;

Μια έξυπνη ιδέα θα ήταν να επιλέξετε κάποιον προορισµό που έχετε ήδη επισκεφθεί, έτσι ώστε να είστε και οι ίδιοι πιο χαλαροί σχετικά µε όλα όσα θέλετε να δείτε.

Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγήσετε εσείς τα παιδιά σας και να τους γνωρίσετε τον τόπο µε τη δική σας µατιά! Καλό θα ήταν να επιλέξετε έναν ασφαλή προορισµό και εύκολα προσβάσιµο για να αποφύγετε την πολύωρη οδήγηση ή πτήση, ενώ φυσικά πρέπει να συµβαδίζει και µε το budget σας! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα παιδιά πάντα βρίσκουν κάτι που τους αρέσει σε µια βόλτα οπότε δεν θα θέλατε να βγείτε εκτός προϋπολογισµού αγοράζοντας παιχνίδια κλπ.

Ακόμη, η επιλογή σας θα πρέπει να ενδιαφέρει όλα τα µέλη της οικογένειας. Θα πρέπει να περιλαµβάνει πρωτόγνωρες εµπειρίες για τους µικρούς αλλά και ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τους µεγάλους! Ιδανικά συγκαλέστε… οικογενειακό συµβούλιο όπου όλοι θα βάλετε στο τραπέζι τις ιδέες για να αποφασίσετε ποια σας καλύπτει!

Ποια είναι η ιδανική περίοδος για ένα ταξίδι µε παιδιά;

Μπορεί µε τη δουλειά και το σχολείο να µη σας βγαίνουν οι µέρες, ωστόσο καλό θα ήταν να αποφύγετε τις περιόδους των γιορτών και τις αργίες, τόσο επειδή ανεβαίνει το κόστος των εισιτηρίων αλλά και των ξενοδοχείων, όσο και διότι η αυξηµένη κίνηση των συγκεκριµένων ηµερών µπορεί να σας δυσκολέψει στις µετακινήσεις σας, σε κρατήσεις για φαγητό κ.ά. Ανάλογα µε τα χρήµατα που σκοπεύετε να διαθέσετε, προσπαθήστε να «χτυπήσετε» τα καλύτερα deals σε εισιτήρια.

Sites όπως το gr.skyscanner.com θα σας φανούν πολύ χρήσιµα αφού µπορείτε να εισάγετε τον επιθυµητό προορισµό και να σας δώσει τις καλύτερες τιµές σε ένα εύρος µηνών! Αν οργανώνετε τις πρώτες σας καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα προσπαθήστε να αποφύγετε τον Αύγουστο µιας και όλα θα θέρετρα βουλιάζουν από τουρίστες!

Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή τον Σεπτέµβριο θα βρείτε λιγότερο κόσµο, καλύτερες προσφορές και φυσικά πιο άµεση εξυπηρέτηση στους δηµοφιλείς ελληνικούς προορισµούς! Επίσης, θα ήταν συνετό πριν κλείσετε εισιτήρια να τσεκάρετε τον καιρό ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία του πολύ κρύου ή της εξωφρενικής ζέστης (κάτι που σίγουρα θα καταβάλλει και τα πιτσιρίκια σας).

ταξίδι με παιδιά

Από ποια ηλικία µπορεί να ταξιδέψει ένα µωρό/παιδί µε αεροπλάνο;

Αρχικά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε µε την αεροπορική εταιρεία που θα ταξιδέψετε και να ενηµερωθείτε για τους κανόνες της σχετικά µε το ταξίδι παιδιών κάτω των δύο ετών. Αρκετοί αεροµεταφορείς δεν επιτρέπουν το ταξίδι στα νεογνά µικρότερα των 7 ή των 15 ηµερών ενώ χρειάζεται να πάρετε νωρίτερα ειδική έγκριση για το ταξίδι του.

Ιδανικά το µωρό σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 έως 3 µηνών πριν πετάξει. Το ανοσοποιητικό του σύστηµα θα έχει αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να έχει την δύναµη να αντισταθεί στα µικρόβια που κυκλοφορούν στο σύστηµα αερισµού του αεροπλάνου, κι εσείς θα έχετε την δυνατότητα να προγραµµατίσετε καλύτερα τα γεύµατα του.

Τι να κάνω αν αρρωστήσει κάποιος από την οικογένειά µας στο ταξίδι;

Η πιο σοφή κίνηση που έχετε να κάνετε πριν ξεκινήσετε για ένα µεγάλο ταξίδι µε την οικογένεια είναι να αγοράσετε ένα πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλειας. Σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν προγράµµατα που ξεκινούν ενδεικτικά από €15 και µπορείτε να προσαρµόσετε ανάλογα µε τις ανάγκες σας. Συνήθως η ταξιδιωτική ασφάλεια σας εξασφαλίζει 24ωρη βοήθεια σε όλο τον κόσµο, ιατροφαρµακευτικές δαπάνες, σας καλύπτει για προσωπικά ατυχήµατα αλλά και για ζηµιά ή απώλεια αποσκευών και φροντίζει για τον υγειονοµικό επαναπατρισµό σας.

Να έχετε πάντα µαζί σας το βιβλιάριο υγείας όλων των µελών της οικογένειας και τα φάρµακά σας, αν ακολουθείτε κάποια συγκεκριµένη αγωγή. Επίσης, θα ήταν συνετή µια επίσκεψη στον γιατρό σας κάποιες ηµέρες πριν το ταξίδι για να σας βεβαιώσει ότι όλα είναι εντάξει. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε, µπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε µε την ελληνική πρεσβεία ή προξενείο στην χώρα που επισκέπτεστε για να σας καθοδηγήσουν καταλλήλως.

Μπορείς να δεις και tips για το τι να κάνεις αν αρρωστήσεις στο εξωτερικό!

Τι πρέπει να προσέχω πριν κλείσω ξενοδοχείο;

Αρχικά θα πρέπει να ξέρετε τις προτεραιότητες σας! Αν αναζητάτε δηλαδή all inclusive διαµονή, αν θέλετε να είναι σε κεντρικό σηµείο του προορισµού σας για να µετακινείστε εύκολα µε τα πόδια, πόσα χρήµατα µπορείτε να διαθέσετε ανά διανυκτέρευση, αν αποτελεί προϋπόθεση να έχει εγκαταστάσεις απασχόλησης για τα παιδιά και πολλές άλλες παραµέτρους που πρέπει να προσαρµόσετε ανάλογα µε το που σκοπεύετε να ταξιδέψετε και τις υποδοµές κάθε τόπου. Το πόσο εύκολο είναι το parking για παράδειγµα και πόσο κοντινές ή µακρινές οι αποστάσεις θα παίξει βασικό ρόλο για την τοποθεσία που θα επιλέξετε για να βρείτε κατάλυµα.

Επίσης, ανάλογα µε την ηλικία των παιδιών σας µπορείτε να κλείσετε ξεχωριστά δωµάτια ή ένα family room που επικοινωνεί µε εσωτερικές πόρτες. Σιγουρευτείτε ότι το ξενοδοχείο έχει ασανσέρ για να µην κουβαλάτε το καρότσι από τις σκάλες.

Μπορείτε ακόμα να αναζητήστε οικογενειακά πακέτα µε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές όπως για παράδειγµα δωρεάν παιδικά γεύµατα. Τέλος, σε πολλές περιπτώσεις µπορεί να βρείτε πιο συµφέρον και βολικό να κλείσετε ένα ολόκληρο σπίτι, ειδικά αν είστε µεγάλη οικογένεια για να έχετε και την ανεξαρτησία σας. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, θα βρείτε πολλά sites κρατήσεων που µπορείτε να κάνετε την αναζήτησή σας, εφαρµόζοντας µάλιστα και συγκεκριµένα φίλτρα µε όλα όσα αναζητάτε.

Θα µπορέσω να δω πολλά αξιοθέατα µαζί µε τα παιδιά;

Εδώ δυστυχώς θα σας στεναχωρήσουµε λίγο! Ένα ταξίδι µε όλη την οικογένεια είναι πολύ διαφορετικό από το αν το κάνατε solo ή µε τον/την σύντροφό σας και γι΄αυτό άλλωστε θα πρέπει να επιβραδύνετε τους ρυθµούς σας και να το προσαρµόσετε αναλόγως! Θα πρέπει να είστε ρεαλιστές για το πόσα πράγµατα µπορείτε να κάνετε και να µην έχετε µεγάλες προσδοκίες από το καθηµερινό σας πρόγραµµα. Επίσης φροντίστε να κάνετε online κράτηση των εισιτηρίων σας προκειµένου να γλυτώσετε την αναµονή σε ουρές.

Αντιθέτως όσα λιγότερα πρέπει να προλάβετε να δείτε, τόσο πιο χαλαρές και δίχως άγχος θα είναι οι διακοπές σας! Το περισσότερο διάστηµα η εξόρµησή σας θα πρέπει να γυρίζει γύρω από τα παιδιά και όσα µπορούν να αντέξουν. Για παράδειγµα οργανώστε το πρόγραµµά σας έτσι ώστε να κάνετε εύκολα στάσεις για τουαλέτα, για φαγητό αλλά ακόµα και για να κοιµηθούν 1-2 ωρίτσες το µεσηµέρι! Άλλωστε αν καταφέρετε να έχετε τα πιτσιρίκια σας χαρούµενα και χωρίς γκρίνια τόσο καλύτερες θα είναι οι διακοπές για όλους!

Πηγή: travelstyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ