FOLLOW US: facebook twitter

Ο Τ. Αντωνακόπουλος έστειλε στην υφ. Παιδείας την απόφαση του Δ.Σ για τις συγχωνεύσεις των σχολείων: «Τονίζουμε το δίκαιο των συμπολιτών μας που δεν εδράζει σε κανέναν ρατσισμό»

Ημερομηνία: 17-09-2019 | Συντάκτης:

Παρέμβαση προς την υφ. Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, έκανε χθες ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, αποστέλλοντας την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  καθώς και εκείνη που είχε λάβει πέρυσι το δημοτικό συμβούλιο, όπου δηλώνεται η αντίθεση του Σώματος στις συγχωνεύσεις των σχολείων. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν την κατάργηση του δημοτικού σχολείου Φιλοθέης και την μεταφορά μαθητών ρομά στα δημοτικά Πρασίνου και 10ου δημοτικού, δύο σχολεία που παραμένουν κλειστά καθώς οι γονείς αντιδρούν σε αυτές τις συγχωνεύσεις.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας οι γονείς των δημοτικών σχολείων Πρασίνου και 10ου δημοτικού Πύργου και   εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων που ζητούν ανάκληση της απόφασης.

Σε χθεσινές του δηλώσεις για το θέμα, ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι:

«Είναι γνωστή η αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την συγχώνευση κάποιων σχολείων που οδηγούν στην κατάργηση του δημοτικού σχολείου Φιλοθέης και είναι γνωστή και η αντίδραση των φορέων της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Εμείς την Παρασκευή λάβαμε μια απόφαση διαφωνίας γι αυτές τις συγχωνεύσεις και στην ουσία επικυρώσαμε μια απόφαση που είχαμε λάβει ως δημοτικό συμβουλιο πριν από ένα χρόνο που αφορούσε το ίδιο θέμα και ήταν αρνητική και αυτή. Σήμερα – χθες- καταθέσαμε τις δύο αυτές αποφάσεις στο γραφείο της υφ. Παιδείας κ. Ζαχαράκη συνομίλησα με την Δ/ντριά της και τόνισα το δίκαιο των συμπολιτών μας, το οποίο δεν εδράζει σε καμία ρατσιστική  εκδοχή, είναι καθαρά ζήτημα εκπαιδευτικής τάξης, και ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Δεν λύνεται κανένα πρόβλημα με αυτές τις συγχωνεύσεως αντιθέτως υπονομεύονται όλα τα σχολεία και της Φιλοθέης και του Πρασίνου και δημιουργούν επιπλέον ευθύνες στους γονείς για μεταφορά των μαθητών μακριά από τα σπίτια τους σε άλλα σχολεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος