FOLLOW US: facebook twitter

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Το μέλλον του πολιτισμού και το μέλλον του βιβλίου είναι δρόμοι παράλληλοι στο διηνεκές» (Σαράντος Καργάκος)

Ημερομηνία: 23-02-2021 | Συντάκτης:

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΥΡΓΟΥ

Την 1η Σεπτεμβρίου 2019, όταν η νέα δημοτική αρχή πήρε στα χέρια της τα ηνία, για νέα πορεία των πραγμάτων του Δήμου Πύργου αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί της, με τις καλύτερες των προθέσεών μου προκειμένου η ελαχιστότητά μου, να βάλει ένα μικρό, έστω, λιθαράκι στο κτήσιμο του νέου δημοτικού οικοδομήματος. Αλλά, φευ, δεν τα κατάφερα. Πέραν των άλλων ελαχίστων δράσεών μου, διακαής πόθος και επίμονος στόχος μου ήταν η δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πύργου. Ένας στόχος τον οποίο δημοσιοποίησα στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 στην εφημερίδα ‘’Πατρίς’’, αφού είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις μετατροπής της ισογείου αιθούσης του Λατσείου Δημοτικού Μεγάρου, εμβαδού 150 μ2 σε πολυχώρο πολιτισμού, δηλαδή αρχιτεκτονική μελέτη, εξεύρεση σχετικού κονδυλίου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιατί, δεν μπορούσα να ανεχθώ, να μην έχει ο Δήμος της Πρωτευούσης του νομού Δημοτική Βιβλιοθήκη, όταν σχεδόν όλοι οι άλλοι Δήμοι, προ πολλού έχουν αποκτήσει επίζηλες βιβλιοθήκες και μέσω αυτών διοργανώνουν υποδειγματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Για το σκοπό αυτό είχα δρομολογήσει τη δωρεά στο Δήμο Πύργου, της προσωπικής μου βιβλιοθήκης, συγκείμενης εκ χιλίων εξακοσίων (1.600) βιβλίων, πραγματικών θησαυρών γνώσης. Προσέτι δε, ήρθα σε επικοινωνία με όλους τους Ηλείους συγγραφείς, με εκδοτικούς οίκους, με τοπικά βιβλιοπωλεία και με βιβλιόφιλους συμπολίτες, μ’ αποτέλεσμα την απόκτηση άλλων τετρακοσίων (400) βιβλίων. Η προσπάθεια για περαιτέρω εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης ήταν αδιάκοπη. Μάλιστα, κρατώ τις συγκινητικές επιστολές επιδοκιμασίας των προσπαθειών μας, όλων των ευγενών δωρητών.

Κι ενώ περιχαρής ανέμενα την έναρξη των διακοσμητικών εργασιών, ξάφνου, όλως περιέργως και ανεξηγήτως η εν λόγω αίθουσα υπερπληρώθηκε με τις δημοτικές τεχνικές υπηρεσίες. Σημειωτέον ότι, προ μηνών είχε εκκενωθεί από τις υπηρεσίες πρωτοκόλλου και ληξιαρχείου. Δηλαδή, μιλάμε για δυσεξήγητες ενέργειες…

Φυσικό επακόλουθο ήταν, πολλοί συμπολίτες που είχαν αγκαλιάσει με θέρμη την ιδέα ίδρυσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πύργου, διαπιστώνοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση (λέγε εγκατάλειψη) του έργου πριν καν αρχίσει, να ρωτούν διαπορούντες τι συμβαίνει; Επειδή δε, το ερώτημα αυτό είναι και δικό μου, ερώτημα το οποίο, μάλιστα, συνοδεύεται με βασανιστική πικρία παρακαλείται  ο κ. Δήμαρχος, να δώσει εν προκειμένω, σαφή εξήγηση περί του τι συνέβη και ματαιώθηκε το εξόχως πολιτιστικό έργο της ίδρυσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πύργου. Θα του είμαστε ευγνώμονες, αν το πράξει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος