FOLLOW US: facebook twitter

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Παραμένουν εξαιρετικά καθαρές η θάλασσα και οι ακτές του Δήμου και της Ηλείας»

Ημερομηνία: 03-07-2019 | Συντάκτης:

Το τμήμα Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Ηλείας επισκέφτηκε ο νέος Δήμαρχος Πύργου και γιατρός Δημόσιας Υγείας –Καρδιολόγος κος Τάκης Αντωνακόπουλος. Αντικείμενο της συνεργασίας με την Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας και με τις Επόπτριες Υγείας, ήταν η εξέταση της διακινούμενης φημολογίας περί ρύπανσης των παραλιών της περιοχής μας.  Προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

Ουδέποτε μέχρι τώρα, από αναλύσεις θαλάσσιου ύδατος τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, έχει προκύψει αποτέλεσμα που να υποδηλώνει ρύπανση και μόλυνση της θάλασσας. Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο αποτελέσματα παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος από εξετάσεις που έγιναν στα εργαστήρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κανένα δείγμα δεν υπήρξε θετικό για εντερόκοκκους ή κολοβακτηρίδια. Επίσης, σήμερα Τετάρτη, το Τμήμα Υγείας της ΠΕ Ηλείας, θα προβεί σε νέα λήψη δειγμάτων από περιοχές κολύμβησης του Δήμου μας.

Σημαντικό δε στοιχείο που προέκυψε, συνιστά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας μετά από αυτοψία που έγινε την Πέμπτη 27/06/2019 σε παραθαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας ,όπου είχε εμφανιστεί «καφετιά κηλίδα » ζωοπλαγκτόν, που οφείλετε στις εναλλαγές της θερμοκρασίας και της κατεύθυνσης του ανέμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, παρόμοια εικόνα είχε εμφανιστεί και πριν 2 χρόνια και όπως είχαν δείξει τα αποτελέσματα των ελέγχων από τον ΕΛΚΕΘΕ οφειλόταν σε ζωοπλαγκτόν και γύρη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κος Τάκης Αντωνακόπουλος με απόφαση της  Διοίκησης ΠΔΕ, εκτελεί χρέη γιατρού Δημόσιας Υγείας στην ΠΕ Ηλείας. Με δήλωση του, καθησυχάζει τους πολίτες και θεωρεί εξωπραγματικές και αβάσιμες τις διακινούμενες πληροφορίες περί ρύπανσης των παραλιών της Ηλείας . Καλεί δε, όλους τους αρμόδιους Αυτοδιοικητικούς και μη, να προβούν σε ενημέρωση των πολιτών, με την ανάλογη επικοινωνιακή βαρύτητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος