FOLLOW US: facebook twitter

Τάκης Αντωνακόπουλος: Νέα παρέμβαση προς υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΑ

Ημερομηνία: 19-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Ανάγκη ενίσχυσης των πληγέντων παραγωγών εσπεριδοειδών

Με αφορμή την κάκιστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους καλλιεργητές πορτοκαλιού στη Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής τους, σε ποσοστό περίπου 80% ή και άνω, δεν έχει καταστεί δυνατό να διατεθεί, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος θέτει εκ νέου στο προσκήνιο την έντονη ανάγκη άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος τους.

-Ήδη απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό καθώς και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Στην οποία επισημαίνεται:

«Όπως γνωρίζετε κι από προηγούμενη σχετική επιστολή μας, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των περιοχών του Δήμου μας έχουν δεχτεί διπλό εντονότατο πλήγμα:Αφενός η ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που βιώνουν λόγω της κατάστασης εξαιτίας του covid-19 καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πολύ μεγάλες αντίστοιχες επιπτώσεις, και αφετέρου των ακραίων καιρικών φαινομένων που πρόσφατα έπληξαν σχεδόν όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Είναι χαρακτηριστικό, μεταξύ άλλων περιπτώσεων, πως οι καλλιεργητές πορτοκαλιού στη Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, έχουν βρεθεί σε απόγνωση αφού η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής τους, σε ποσοστό περίπου 80% ή και άνω,δεν έχει καταστεί δυνατό να διατεθεί!

Και μένει πάνω στα δένδρα, με κατάληξη να πέφτει κάτω ή να σαπίζει, σε μια αφύσικη κι άκρως προβληματική κατάσταση, αφού το αντίστοιχο διάστημα στα προηγούμενα χρόνια η παραγωγή τους είχε ήδη διατεθεί και πουληθεί.

Η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Είναι ζήτημα επιβίωσης τους και χρειάζεται η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος τους.

Η μεγάλη αγωνία τους για το μέλλον είναι απόλυτα δικαιολογημένη αφού μη μπορώντας να διαθέσουν το προϊόν τους, όχι μόνο δεν θα έχουν το εισόδημα για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, αλλά δεν θα μπορούν να προετοιμάσουν και τις συνθήκες για την παραγωγή για την επόμενη χρονική περίοδο.

Παρακαλείστε όπως προβείτε σε κάθε δέουσα ενέργεια γενικότερα προς αυτή την κατεύθυνση, της ενίσχυσης τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος