FOLLOW US: facebook twitter

Η ταινία της ημέρας 23/3/2020: «Νευρικός Εραστής» (trailer)

Ημερομηνία: 23-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για annie hall

Tα μέτρα προστασίας ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και η ατομική μας ευθύνη απέναντι στο κοινό καλό, επιβάλλουν να μείνουμε στο σπίτι και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας και όσα αγαπάμε, όπως το διάβασμα και το σινεμά! Η «Πρωινή» σας προτείνει την ταινία της ημέρας που προβάλλεται στην ΕΡΤ2.

Το αριστούργημα του Γούντι Άλεν προβάλλεται τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 23:00, στην ΕΡΤ2

ΗΠΑ,  1977, 93΄

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Σενάριο: Γούντι Άλεν, Μάρσαλ Μπρίκμαν

Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Νταϊάν Κίτον, Κάρολ Κέιν, Κολίν Ντιούχερστ, Πολ Σάιμον, Σέλεϊ Ντιβάλ, Τόνι Ρόμπερτς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζάνετ Μάργκολιν, Τζεφ Γκόλντμπλουμ.

Υπόθεση:

Ένας πετυχημένος νευρωτικός κωμικός που έχει εμμονή με το θάνατο, ο Άλβι Σίνγκερ, ερωτεύεται την Άνι Χολ, μια χαριτωμένη ανερχόμενη τραγουδίστρια, κι αρχίζει μαζί της μια επταετή σχέση, η οποία μας παρουσιάζεται μέσα από προβολές στο παρελθόν (flashback). Οι εντάσεις και οι τσακωμοί που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη φύση των χαρακτήρων τους, οδηγούν στο χωρισμό του ζευγαριού, παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες του Άλβι να κρατήσει την Άνι. Η Άνι φεύγει από τη Νέα Υόρκη και συζεί με ένα στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας στο Χόλιγουντ. Ο Άλβι, συνειδητοποιώντας ότι αγαπά ακόμα την Άνι, προσπαθεί απεγνωσμένα να την πείσει να γυρίσει πίσω.

Μέσα από τους χαρακτήρες και τις νευρώσεις τους, παρουσιάζεται χιουμοριστικά η καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια. Η ταινία κέρδισε 4 Όσκαρ το 1978: καλύτερης ταινίας, Α΄ γυναικείου ρόλου (Νταϊάν Κίτον), καλύτερης σκηνοθεσίας (Γούντι Άλεν), καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου (Γούντι Άλεν, Μάρσαλ Μπρίκμαν).

Επίσης, η ταινία τιμήθηκε και με άλλα 26 διεθνή βραβεία, τα πιο σημαντικά εκ των οποίων είναι:

Βραβεία BAFTA 1978: καλύτερης ταινίας, καλύτερης ηθοποιού, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου μοντάζ.

Χρυσή Σφαίρα 1978: Καλύτερου Α΄ γυναικείου ρόλου σε μουσική ή κωμική ταινία.

Βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Σκηνοθετών 1978: Καλύτερης σκηνοθεσίας σε ταινία μεγάλου μήκους.

Βραβείο της Εθνικής Ένωσης Κριτικών των ΗΠΑ 1978: Καλύτερου Α΄ γυναικείου ρόλου.

Παρακολουθήστε το trailer: 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος