FOLLOW US: facebook twitter

Tablets στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στην τηλεκπαίδευση και στις δυσκολίες που υπάρχουν σε μαθητές λογω της έλλειψης εξοπλισμού αναφέρθηκε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος με αφορμή την παραλαβή 100 τάμπλετ προσφορά από το Δήμο Πύργου. «Στην εποχή του lockdown και του Κορωναιού που ζούμε, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήρθε ως ανάγκη, υλοποιείται στο περιβάλλον του διαδικτύου και υποστηρίζεται από πλήθος τεχνολογικών εφαρμογών που καταφέρνουν να διασφαλίζουν τα καλύτερα στοιχεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Στα Γυμνάσια και λύκεια του Νομού μας μετά τις δυσκολίες των πρώτων ημερών έχει αρχίσει και ομαλοποιείται η κατάσταση.

Όμως προβλήματα υπάρχουν με μαθητές που δεν έχουν ηλεκτρονικά μέσα για να χρησιμοποιήσουν ή σύνδεση στο διαδίκτυο για να μπουν στις ψηφιακές τάξεις των καθηγητών τους.. Αυτά τα προβλήματα η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηλείας άρχισε να τα εντοπίζει και να τα καταγράφει . Επικοινώνησα με όσους δημάρχους είχαν προβλήματα στα σχολεία των δήμων τους  και τους ζήτησα να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και τους ανέφερα και τον αριθμό των μαθητών που είχαν δυσκολίες.. Ο Δήμαρχος του Πύργου από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός σε αυτή την προσπάθεια και χθες μας κάλεσε στο Δημαρχείο και μας έδωσε 100 laptops που θα μοιραστούν στα σχολεία του Δήμου Πύργου. Οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες βέβαια και δεν λύνονται όλα τα προβλήματα όμως είναι μια μεγάλη βοήθεια για να καλυτερεύσει η κατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τον Δήμαρχο Πύργου κο Τάκη Αντωνακόπουλο για την άμεση ανταπόκριση του.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Νομό μας λειτουργεί ικανοποιητικά. Το 100% των συναδέλφων εκπαιδευτικών συμμετέχει και θα ήθελα να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω προσωπικά για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν , διότι καλά γνωρίζω ότι εκτός από προσωπικό κόπο έχει και οικονομικό κόστος, αφού πολλοί καθηγητές αγόρασαν με δικά τους χρήματα laptops για να κάνουν μάθημα με τη webex. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους γονείς τους ,διότι το ποσοστό των μαθητών που συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση αγγίζει το σύνολo και όσα μικρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν θα τα αντιμετωπίσουμε . Τα  laptops θα δοθούν στα 17 Γυμνάσια Λύκεια του  Δήμου Πύργου και θα μοιραστούν στους μαθητές σύμφωνα με τις ανάγκες και  με τα κριτήρια που έχει υποδείξει το ΥΠΑΙΘ» κατέληξε ο κ. Φωτεινόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος