FOLLOW US: facebook twitter

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε ο Στ. Πέτσας

Ημερομηνία: 04-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως το Σάββατο ανακοινώθηκε μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και εξήγησε πως με αυτή την απόφαση για lockdown για μια εβδομάδα διευκολύνονται οι ειδικοί καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη ανάμεσα στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον RealFM, ο Αχιλλέας Γκίκας, καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής, η απόφαση της κυβέρνησης  για άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 11 Γενάρη, προηγείται των αποφάσεων της επιτροπής, η οποία δεν έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, ο κ. Γκίκας τονίζει πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, μάλλον θα ληφθεί απόφαση για τα Δημοτικά και ενδεχομένως αν υπάρχει μεγάλη επιδημιολογική κάμψη και για τα Γυμνάσια, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «όλα θα συζητηθούν τη Δευτέρα».

Πέραν των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης  ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία και όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορονοϊό «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι είτε εισφορές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα», σημείωσε.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος