FOLLOW US: facebook twitter

Τα προβλήματα των κομμωτηρίων και κουρείων στο επίκεντρο της Περιφερειακής Συνέλευσης στη Λάρισα

Ημερομηνία: 04-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Περιφερειακή συνέλευση με τον Πρόεδρο Ευάγγελο Τσιαρδάκα, τον Γραμματέα Ιωάννη Φατούρα και το Δ.Σ. του σωματείου ν. Λάρισας πραγματοποιήσαν την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Grecotel Larissa Imperial στη Λάρισα, εκπρόσωποι του Προεδρείου της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε και 26 ακόμη σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης και συζήτησης για τα προβλήματα του κλάδου.

Εκ μέρους της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε στη συνέλευση παρευρέθηκε η Προέδρος Μαρία Σωτηροπούλου, ο Α’ Αντιπρόεδρος Τριαντάφυλλος Χατζάκης και ο Ταμίας Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Το παρόν έδωσαν επίσης αντιπρόσωποι από 9 σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας, τα οποία είναι σωματείο Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης, Πύργου, Γιαννιτσών, Καβάλας, Καρδίτσας, Βέροιας, Βόλου και Δράμας αλλά και τα υπόλοιπα 17 σωματεία των Κοζάνης , Νάουσας , Πτολεμαΐδας , Γρεβενών, Ιωαννίνων, Κατερίνης , Ξάνθης, Πρέβεζας, Φλώρινας , Άρτας, Σερρών, Τρικάλων, Λαμίας, Καλαμπάκας, Έδεσσας, Κομοτηνής και Έβρου φρόντισαν να αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους και να εκφράσουν την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τους για την διοργάνωση της Περιφερειακής Συνέλευσης του κλάδου των κομμωτών.

Ο Πρόεδρος του σωματείου Λάρισας ,Ευάγγελος Τσιαρδάκας αναφέρθηκε εκτεταμένα στο επικίνδυνο φαινόμενο για τον κλάδο που δεν είναι άλλο από τη παραοικονομία και τις κατ’οίκον επισκέψεις και επεσήμανε πως η Ομοσπονδία πρέπει να κινηθεί εντονότερα και ασκώντας μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αλλά και παράλληλα να δοθεί ένα τέλος στην πώληση των επαγγελματικών προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα όπως η υποχρεωτική τεκμαρτή ασφάλιση των υπαλλήλων των κομμωτηρίων και κουρείων αλλά και η προσέγγιση για διαπραγμάτευση από τον οργανισμό GEA.

Στη διάρκεια της συνέλευσης οι αντιπρόσωποι επεσήμαναν τους προβληματισμούς τους για την επικρατούσα οικονομική κρίση στον κλάδο, συνεπεία της πανδημίας του COVID-19, για τα ελλιπή οικονομικά μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση καθώς και για τις προτεινόμενες λύσεις με σκοπό την ενίσχυση του πληττόμενου κλάδου των κομμωτών αλλά και την ομαλότερη μετάβαση των επιχειρήσεων στην μετά COVID περίοδο.

Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Τσιαρδάκας ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την συμμετοχή και την εποικοδομητική τους συνάντηση και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο Μαρία Σωτηροπούλου καθώς όπως επεσήμανε η Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε έχει σταθεί αρωγός σε όλα τα αιτήματα των σωματείων μελών της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος