FOLLOW US: facebook twitter

Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους που μελετά η κυβέρνηση μετά τη στασιμότητα στην επιχείρηση «Ελευθερία»

Ημερομηνία: 07-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Καθώς οι ειδικοί κρούουν ήδη το καμπανάκι για ένα τέταρτο κύμα από το φθινόπωρο, η κυβέρνηση εξετάζει τώρα διευκολύνσεις – προνόμια σε εμβολιασμένους προκειμένου να δημιουργήσει κίνητρα στους  πολίτες ώστε να εμβολιαστούν, φοβούμενη την στασιμότητα ενδιαφέροντος που παρατηρείται στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Αν και η η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε βάλει «πάγο» λίγες ημέρες νωρίτερα την διακίνηση σεναρίων για τα προνόμια των εμβολιασμένων, τώρα φαίνεται πως η κυβέρνηση αλλάζει ρότα και τρέχει να μοιράσει προνόμια που αναμένεται να έχουν ισχύ ακόμα και από τον Ιούλιο.

Μια πρόγευση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σημείωσε «χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας».

Τα κίνητρα για εμβολιασμό θα μπουν σε εφαρμογή σε «δόσεις», ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού πρώτα ανοίξουν τα ραντεβού των πολιτών για όλα τα εμβόλια.

Τα σενάρια, που θα συζητήσει η Κυβέρνηση με την επιτροπή των ειδικών, προβλέπουν εναλλακτικές προτάσεις, με βάση και την εμπειρία άλλων κρατών που έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός όπως για παράδειγμα το Ισραήλ. Ορισμένα λοιπόν, από τα προνόμια που εξετάζει είναι:

  • Η άρση της υποχρέωσης των εμβολιασμένων για self tests στην εργασία τους, στο γυμναστήριο, σε θεάματα
  • Η χορήγηση μεγαλύτερης ελευθερίας τόσο στη νυχτερινή διασκέδαση όσο και στα ταξίδια.
  • Πρόσβαση και σε κλειστούς χώρους
  • Σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή μετά την καλοκαιρινή σεζόν, θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα των πλήρως εμβολιασμένων να μην φορούν μάσκα.

Πάντως όπως αναφέρθηκε οι αποφάσεις για τα προνόμια θα ληφθούν, αφού πρώτα διασφαλιστεί πως όλα τα εμβόλια θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας.

Με βάση το σχεδιασμό αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το άνοιγμα όλων των εμβολίων για τους 25 με 29 ετών και θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 18-24 (μέχρι τώρα έχουν πρόσβαση μόνο στο μονοδοσικό Johnson & Johnson). Παράλληλα μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ’οίκον, ώστε να καλυφθούν ηλικιωμένοι και γενικά πολίτες που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πηγή: documentonews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος