FOLLOW US: facebook twitter

Τα πιο μαγικά Χριστούγεννα στον Πύργο!: Οι καλικάντζαροι έρχονται στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με πυρετώδεις ρυθμούς οργανώνονται τα πρώτα λαμπερά Χριστούγεννα στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, εκεί που η νέα διοίκηση δημιουργεί το “Μαγικό  εργοστάσιο”. Ένα εργοστάσιο ονείρων, χρωμάτων, μουσικής, δράσεων, παιχνιδιών και γλυκών εδεσμάτων . Ένα εργοστάσιο που θα γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους από 21 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου.

Καλικάντζαροι, ξωτικά, Αι Βασίλης, είναι μόνο λίγοι από τους “οικοδεσπότες” του Μαγικού εργοστασίου που θα υποδέχονται καθημερινά τους λιλιπούτειους επισκέπτες. Παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, γράμματα, ζωγραφική, γλυκιές λιχουδιές είναι μόνο από τις λίγες εκπλήξεις!!!!

Μάχη με το χρόνο δίνει η ομάδα του “Μαγικού εργοστασίου” προκειμένου όλα να είναι πανέτοιμα για το νέο αυτό φιλόδοξο πλάνο με στόχο να γίνει θεσμός στην πόλη. Αλλεπάλληλες συσκέψεις, οργανογράμματα, σχεδιασμός, προτάσεις και διαδοχικές επικοινωνίες με τους κατάλληλους φορείς είναι μια καθημερινότητα στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Εκεί όπου για 14 μέρες σχεδόν  (μετά  το κλείσιμο των σχολείων) , θα χτυπάει η καρδιά των Χριστουγέννων. Εκεί όπου η Ηλειακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει όλα τα παιδικά χαμόγελα και τη μαγεία των εορτών!

Όλοι οι καλικάντζαροι σ’ ένα χωριό

Κάθε μέρα θα είναι και διαφορετική με ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί και διανεμηθεί σύντομα σε όλη την πόλη.

Ο εσωτερικός χώρος της αίθουσας των πολλαπλών εκδηλώσεων θα χωριστεί σε τέσσερις χώρους που θα φιλοξενήσουν το “χωριό των καλικαντζάρων”, , παζάρι χριστουγεννιάτικων δώρων με τη συμμετοχή σχολείων του δήμου, κεντρική σκηνή για μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθώς και περίπτερα επαγγελματιών για…γλυκιές και διασκεδαστικές εκπλήξεις.

Στο “χωριό των καλικαντζάρων” θα υπάρχουν τέσσερα ξύλινα σπιτάκια όπου ειδικοί παιδαγωγοί θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών δράσεων. Από τις 17.30 έως της 21.30 καθημερινά τα παιδιά θα ζωγραφίζουν, θα κάνουν τα δικά τους στολίδια, θα διαβάζουν παραμύθια, θα κάνουν διαδραστικά παιχνίδια και ότι άλλο μπορούν να φανταστούν. Αργά το βράδυ και λίγο πριν πάνε για ύπνο οι….καλικάντζαροι, οι άνθρωποι του “χωριού” θα κερνάνε ένα χαλαρωτικό ποτήρι κρασί στους γονείς και συνοδούς των παιδιών!

Παιχνίδι παντού!

Τα Χριστούγεννα όμως στο “Μαγικό εργοστάσιο” δεν περιορίζονται μόνο στον εσωτερικό χώρο. Χρώμα, μουσική, λαμπερά φώτα, στολίδια και πολλά πολλά παιχνίδια θα στηθούν στον προαύλιο χώρο μεταφέροντας την γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή. Ήδη τα πρώτα φώτα και στολισμοί έχουν ήδη τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο.

Τους επισκέπτες θα υποδέχεται το καθιερωμένο καρουσέλ αλλά και πολλά άλλα παιχνίδια που υπόσχονται τρελή διασκέδαση

Μεγάλη ανταπόκριση επαγγελματιών

Επειδή όμως Χριστούγεννα χωρίς παιχνίδια και γλυκά δεν γίνονται, τόσο στον εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα επαγγελματιών με προϊόντα εναρμονισμένα στο πνεύμα των ημερών.

Ήδη οι περισσότερες θέσεις έχουν κλειστεί καθώς από τη πρώτη μέρα που η νέα διοίκηση της Δ.Ε.Π. Α.Ε. ανακοίνωσε τα σχέδιά της η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες κλείστηκαν οι περισσότερες θέσεις με τους επαγγελματίες της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής να στηρίζουν έμπρακτα το Μαγικό εργοστάσιο. Όσο για τις ελάχιστες που έχουν παραμείνει, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος