FOLLOW US: facebook twitter

«Τα παιδιά τραγουδούν Γιάννη Τζουανόπουλο»: Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
-Ερμηνεύει η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, την 25η Μαρτίου, κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του Ηλείου στιχουργού και ραδιοφωνικού παραγωγού Γιάννη Τζουανόπουλου, το νέο του cd, με την Παιδική Χορωδία Τυπάλδου, με τίτλο «Τα παιδιά τραγουδούν Γιάννη Τζουανόπουλο». Το cd είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και περιλαμβάνει σπουδαία τραγούδια σε στίχους του Γιάννη και μουσική πολλών γνωστών ελλήνων συνθετών. Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή, που σίγουρα θα κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στο μεγάλο και πλούσιο δισκογραφικό έργο του Γ. Τζουανόπουλου, με υπέροχες μουσικές και στίχους που «ντύνουν» με τις βελούδινες και αγνές φωνές τους τα παιδιά της χορωδίας. Τραγούδια που δημιουργούν όμορφες εικόνες  και καίριες θέσεις ζωής, ανάλογα μουσικά χρώματα και ελπιδοφόρα, μες το γκρίζο των καιρών, γιατί ευτυχώς οι έλληνες δημιουργοί εξακολουθούν να δίνουν το στίγμα τους ακόμα και τώρα, σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού γιατί η Τέχνη δεν σταματά.

Μπορεί να είναι εικόνα τον Giannis Tzouanopoulos

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος μιλώντας για την νέα του καλλιτεχνική δουλειά, το cd με την Παιδική Χορωδία Τυπάλδου αναφέρει: « Συγκίνηση και χαρά μεγάλη! Τα παιδιά της ιστορικής χορωδίας Δημήτρη Τυπάλδου τραγουδούν τους στίχους μου!  Είναι τα  παιδιά που αγάπησε ο Μίκης Θεοδωράκης, που τους έστειλε φιλιά ο Ελύτης όταν άκουσε το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ από τις φωνές τους και που δήλωσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ότι «χωρις τον Τυπάλδο και τα παιδιά του δεν θα μπορούσα να ανεβάσω τη ‘Μελωδία της Ευτυχίας΄, Ευχαριστώ τους φίλους μου συνθέτες και ερμηνευτές που συμμετέχουν! Το cd κυκλοφόρησε ανήμερα την 25η Μαρτίου και αφιερώνεται στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με το τραγούδι «Δύο Θεριά», που μιλάει για το Σούλι, το Ζάλογγο και τον Ψηλορείτη! Το ηπειρώτικο αυτό μοιρολόι του Τάσου Χαλκιά, σμίγει με την λύρα του Κώστα Μουντάκη, δύο μύθοι μαζί! Επίσης ευχαριστώ την εταιρία «ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ» του Mωυσή Ασέρ για την φροντίδα και την κυκλοφορία του cd»

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Giannis Tzouanopoulos, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου Ta παιδιά τραγουδούν Γιάννη Τζουανόπουλο συμμετέχουν αλφαβητικά: Θέμης Αδαμαντίδης, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιάννης Δεσποτάκης Βασίλης Σκουλάς, Μαρία Σουλτάτου, Λάκης Χαλκιάς και o Κώστας Χατζής To τραγούδι ΔΥΟ ΘΕΡΙΆ αφιερώνεται στην επέτειο για TO 200 χρόνια από TO 1821"

Στην νέα αυτή δισκογραφική δουλειά του Γ. Τζουανόπουλου συμμετέχουν ακόμα ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Γιαννης Δεσποτάκης, ο Βασίλης Σκουλάς, η Μαρία Σουλτάτου, ο Λάκης Χαλκιάς και ο Κώστας Χατζής.

Μερικά από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν στο δίσκο είναι το «Μ’ ένα τσιγάρο (Σολωμός Σολωμού) -μουσική Ευριπίδης Νικολίδης / στίχοι – απαγγελία Γιάννης Τζουανόπουλος. το «Είμαστε όρθιοι «- μουσική Μανώλης Ανδρουλιδάκης / στίχοι Γιάννης Τζουανόπουλος το «Χωρισμός»-  συμμετοχή και μουσική Γιάννης Δεσποτάκης / στίχοι Γιάννης Τζουανόπουλος κ.α που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.

Ευχόμαστε στο Γιάννη Τζουανόπουλο να είναι καλοτάξιδο και πάντα οι όμορφοι στίχοι να ταξιδεύουν με υπέροχες μουσικές…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος