FOLLOW US: facebook twitter

Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές… στο Λύκειο Βάρδας

Ημερομηνία: 28-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα
Εκπαιδευτές από τον Οργανισμό ΚIDS SAVE LIVES τους έμαθαν πρώτες βοήθειες

Μια εξαιρετική ευκαιρία δόθηκε στους μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου Βάρδας από τους εθελοντές εκπαιδευτές του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση του σχολείου.

Η ενημέρωση – εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, στο χώρο του σχολείου, από εκπαιδεύτριες και εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ), με την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε επίδειξη, οδηγίες και πρακτική άσκηση, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, σχετικά με την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, ώστε οι μαθητές να καταστούν ικανοί να αναγνωρίζουν πότε υπάρχει ανάγκη για παρέμβαση και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, όποτε αυτό απαιτείται.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε προσομοίωση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμού, πνιγμονής και τραυμάτων από ατυχήματα. Τονίστηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της ύπαρξης απινιδωτή σε σχολεία και κοινότητες, αλλά και της ευαισθητοποίησης των κοινοτήτων για ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Το πρόγραμμα έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία σε 470 σχολεία της χώρας, και σχεδόν 43.000 άτομα έχουν ενημερωθεί, από το 2016 έως σήμερα. Άνθρωποι έχουν σωθεί από παιδιά που το παρακολούθησαν και ο Οργανισμός συνεχίζει τη δράση του περνώντας και από τη Βάρδα. Σύμφωνα και με το μότο της οργάνωσης, «Δύο χέρια αρκούν για να σώσεις μια ζωή». Το Λύκειο Βάρδας ευχαριστεί πολύ για την εξαιρετική εμπειρία, τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος