FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδιά πέταξαν στη “χώρα του εαυτού”

Ημερομηνία: 10-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης με τα δημοτικά σχολεία Καλλικώμου και Σιμόπουλου

Το Κέντρο Πρόληψης “Παρεμβάσεις ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ενίσχυσης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για τους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης στο δημοτικο σχολείο Σιμόπουλου με τίτλο: « Έλα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του εαυτού», στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 8 δίωρες συναντήσεις , στις οποίες δόθηκε η δυνατότητα στην ομάδα των μαθητών/τριών, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, αξιοποιώντας παραμύθια- αυτοσχέδιες ιστορίες και εγκεκριμένα εκπαιδευτικά υλικά να διαπραγματευτούν θέματα όπως η εικόνα του εαυτού- αυτοεκτίμηση, η συνεργασία, η μοναδικότητα, τα συναισθήματα, οι σχέσεις με τους άλλους και η αξία των προσωπικών αποθεμάτων- ικανοτήτων.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία και στήριξη της εκπαιδευτικού της Β΄ τάξης κας. Γρίλλια Ρωμαλέας- Μαρίας. Τον συντονισμό και την ευθύνη του προγράμματος είχε η Μάσσαλα Κατερίνα, Ψυχολόγος- μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου. Το Κέντρο Πρόληψης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους/τις μικρούς/ ες μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους, την Διεύθυνση του Σχολείου , την Εκπαιδευτικό της Β΄ τάξης και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την έμπρακτη στήριξη τους στην υλοποίηση δράσεων που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία.

Παράλληλα το Κέντρο Πρόληψης υλοποίησε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καλλίκωμου ομάδα για τους μαθητές της Δ’ τάξης. Μέσα από παραμύθια, παιχνίδια και ομαδικές ασκήσεις, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να “συναντηθούν” με εποικοδομητικούς τρόπους συνεργασίας, επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε εντός σχολικού πλαισίου, με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα και υλοποιήθηκαν συνολικά 8 συναντήσεις. Η κάθε συνάντηση είχε διάρκεια δυο συνεχόμενες διδακτικές ώρες και στο πρόγραμμά συμμετείχαν 14 παιδιά και η εκπαιδευτικός του τμήματος. Η συμμετοχή στην ομάδα ήταν χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Το Κέντρο πρόληψης ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία τους την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, την εκπαιδευτικό του τμήματος, το Σύλλογο Διδασκόντων καθώς και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην ομάδα. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κα. Κατερίνα Λάγαρη, ψυχολόγος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος