FOLLOW US: facebook twitter

Εργαστήριο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά & νέους στην Πάτρα: Τα παιδιά δημιούργησαν την ταινία animation «Το τσίρκο» 

Ημερομηνία: 16-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, μπορεί να  έχει ως καρδιά του τον Πύργο, αλλά οι αρτηρίες του φτάνουν πολύ μακρύτερα. Στην τελευταία τους διοργάνωση, τα εργαστήρια του Φεστιβάλ επεκτάθηκαν και στη γειτονική Πάτρα, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εκεί, με εκπαιδεύτρια την αρχιτέκτονα και εικαστικό Ganaelle B. Politis, τα παιδιά δημιούργησαν την ταινία animation “Το τσίρκο”, κινούμενο σχέδιο εμπνευσμένο από το έργο του ” Fernand Léger (Φερνάν Λεζέ) «ο σκύλος στην μπάλα”, που ήταν και το αποτέλεσμα του εργαστηρίου.

Αυτό το εργαστήριο αφορούσε μία βιωματική προσέγγιση της διαδικασίας παραγωγής ενός video animation. Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν μια πρωτότυπη μικρή μήκους ταινία animation, με ένα θέμα, που εμπνεύστηκαν  από έναν πίνακα γνωστού ζωγράφου Φερνάν Λεζέ. Η συμμετοχική διαδικασία διαμόρφωσης, ανάλυσης και τεχνικής επεξεργασίας του σεναρίου, αλλά και η αυτενέργεια, με σκοπό τη συλλογική δημιουργία, συνέθεσαν τη μεθοδολογική προσέγγιση του εργαστηρίου, η οποία κινήθηκε σε δύο άξονες. Από την μια μεριά επιδιώκεται η κατανόηση των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων και των σταδίων δημιουργίας μιας ταινίας animation, ενώ παράλληλα ανιχνεύεται η σύνδεση των σταδίων παραγωγής της με συγκεκριμένες σχεδιαστικές-εικαστικές δραστηριότητες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος