FOLLOW US: facebook twitter

Τα ονομαστήριά του γιόρτασε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός

Ημερομηνία: 13-05-2022 | Συντάκτης:

Εις πολλά έτη Δέσποτα

Σεμνά και ταπεινά, όπως άλλωστε είναι και όλος ο βίος του και η Αρχιερατική του Διακονία στην Ι. Μητρόπολή μας, γιόρτασε τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, το διήμερο 11 και 12 Μαΐου επί τη εορτή του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού του Ομολογητού.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας, χθες το πρωί χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο, με την συμμετοχή του Επισκόπου Ωλένης κ Αθανασίου και ιερέων της περιοχής, όπως και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της Τ.Α και φορέων της Ηλείας.

Αμέσως μετά μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο όπου από τις 10:30 έως και τις 13:00 το μεσημέρι δέχθηκε τις ευχές για την εορτή του, εκπροσώπων της περιφέρειας, δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων συλλόγων του νομού και απλών πολιτών που του ευχήθηκαν «Εις πολλά έτη Δέσποτα»
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Μητροπολίτης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη του προκατόχου του Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Γερμανού στον τάφο του στο πρώτο κοιμητήριο Πύργου στους Αγίους Πάντες. Εν συνεχεία στις 7 το απόγευμα χοροστάτησε στο Μεγάλο Πανηγυρικό εσπερινό στον Άγιο Νικόλαο Πύργου όπου συμμετείχαν κληρικοί από την περιοχή ενώ την ιερή ακολουθία παρακολούθησαν πιστοί από την περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος